България е изправена пред сериозно политическо изпитание на фона на

...
България е изправена пред сериозно политическо изпитание на фона на
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: ИТН е антисистемна партия, не може да вирее в управлението

" България е изправена пред съществено политическо тестване на фона на войната в Украйна. България явно ще има държавно управление на малцинството, което ще бъде подложено на критика и от досегашния сътрудник Има Такъв Народ, и от опозицията, която от дълго време му точи зъби. Трудно е да се каже дали ще има предварителни избори ".

Това разяснява пред БНР доцент Иво Инджов, учител и експерт по политически връзки.

И добави, че Северна Македония е лайтмотивът на Има Такъв Народ:

" Те упрекват водачите, че правят национално изменничество. Има извънредно подмолно политическо държание от страна на Слави Трифонов. Аз нямам усещане, че се организират две външни политики.

Напротив, министър председателят Кирил Петков искаше привикване на Консултативен съвет за национална сигурност и непрестанно повтаря, че решението се взема в Народното събрание. За какво национално изменничество приказва Слави Трифонов ".

В предаването " Нещо повече " доцент Инджов уточни, че от една страна Има Такъв Народ упрекват държавното управление, че води страната към банкрут, а в същото време партията желае спомагателни милиарди за пътища:

" Това е шизофренна позиция ".

Анализаторът е безапелационен, че бюджетът би трябвало да бъде признат.

" Бюджетът не е в основата на раздялата на Има Такъв Народ с държавното управление. Има Такъв Народ е антисистемна партия, която не може да вирее в ръководството. Досега участва в ръководството фрустрирано.

Логично се стигна до миг, в който съответни разногласия, съчетани с огромното его на Слави Трифонов, доведоха до излизане на партията от обединението ".

И предвижда, че в дълготраен проект Има Такъв Народ има слаби шансове за мощно политическо наличие.

По думите му държавното управление на малцинството ще би трябвало да разчита в избрани моменти на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, с цел да може да оцелее.

" Биха намирали поддръжка досега, в който ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подготвени на предварителни избори. ГЕРБ и Движение за права и свободи единствено приказват за предварителни избори, с цел да поддържат електората си, само че не са подготвени за такива ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР