България е готова да изпрати медици, които да помогнат на

...
България е готова да изпрати медици, които да помогнат на
Коментари Харесай

България е готова да изпрати 30 медици за пострадалите след земетресенията в Турция

България е подготвена да изпрати медици, които да оказват помощ на потърпевшите след опустошителните трусове в Турция , оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

" Сформиран е екип от тридесет медицински експерти , подготвени да заминат за Р Турция ", оповестиха от Министерство на здравеопазването. 

Екипът на Министерството на здравеопазването е в непрекъсната връзка с отрасловите управляващи в Република Турция , от които българското здравно министерство чака настояща информация за нуждата от изпращане на профилирана здравна помощ, става още ясно от събщението.

В подготвеност за тръгване е екип от близо 30 доброволци - незабавни медици, травматолози и медицински сестри. Специалистите са от основни структури като ЦСМП София, УМБАЛ „ Св. Анна “,  УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ”  и Специализираната болница по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “. Екипът може да окаже високоспециализирана помощ както в локални лечебни заведения, по този начин и в полеви лечебни заведения. Очаква се българските медици да отпътуват за Р Турция в околните дни, допълват от Министерство на здравеопазването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР