България е една от само четири държави в Европейския съюз,

...
България е една от само четири държави в Европейския съюз,
Коментари Харесай

София отговаря на всички критерии за домакин на Европейската агенция по лекарствата, увери Захариева

България е една от единствено четири страни в Европейския съюз, в която все не е децентрализирана нито една от структурите на Европейски Съюз. Заедно с това в България се гордеем с обичайно развита фармацевтична промишленост. Считаме, че София дава отговор на безусловно всички критерии, които са сложени от Европейската комисия за новия дом на Европейската организация по медикаментите като досегаемост, като опция за работа и обучение на фамилиите на чиновниците й, като новаторска среда, изпълнена с благоприятни условия за изследване.

Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в презентация пред упълномощените посланици от Европейски Съюз и представителството на Европейската комисия в България, която се състоя през днешния ден в Министерски съвет. Срещата е част от дипломатическите старания на държавното управление да завоюва поддръжката на другите членки за това София да стане седалището на Европейската организация по медикаментите дружно с всичките й 800 чиновници, тъй като би трябвало да се изнесе от Лондон след Брекзит.

Кой ще е новият хазаин на една от най-големите организации в структурата на Европейски Съюз ще се реши тази есен с гласоподаване от всички членки. България е една от 19-те кандидатури.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която също взе участие в акцията по кандидатстването, напомни че до 2019 година " София тех парк ", където се възнамерява да се нарежда организацията, ще има метростанция и е на отлична локация - на 10 минути и от летището и от центъра на града. Освен това учебните заведения в столицата могат да предложат качествено обучение на разнообразни езици на децата на задграничните експерти, които ще би трябвало да се реалокират тук. Фандъкова посочи, че София е измежду най-бързо разрастващите се столици в Европа и света, и увери, че измежду целите на града са чистият въздух и развиването му като зелен и новаторски.

Като отчетливо преимущество Захариева уточни, че българската страна е подготвена да построи постройка в " София тех парк " особено за потребностите на Лекарствената организация, т.е. тя да бъде проектирана тъй че да дава отговор на всичките й софтуерни и пространствени потребности, даже и да е по-голяма от досегашната в Лондон.

" Но аз мисля, че политическата част от нещата също е доста значима. Българската нация е една от най-проевропейските народи. Продължава доверието в европейските институции и в Европейския съюз като политически съюз за народна власт, мир и непоклатимост в България да е може би едно от най-високите на фона на останалите жители в Европейски Съюз. И мисля, че това ще бъде и мощно обръщение - на първо място знак към жителите на България ", разяснява още външният министър.

Освен отличните условия за живот в София, преимущество на българската кандидатура е и това, че България е " център за фармацевтичната промишленост ". Тук има 49 предприятия, свързани с произвеждане на медикаменти и 250 представителства на международни фармацевтични компании, изброи най-после Захариева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР