България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност

...
България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност
Коментари Харесай

България ще използва печат за безопасност от Световния съвет за пътувания и туризъм

България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), стана ясно от известие на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Организацията проектира специфичния щемпел, с цел да даде опция на пасажерите да разпознават дестинациите и местата за настаняване по целия свят, приложили високи стандарти за сигурност и хигиена.

Световният съвет за пътувания и туризъм предприе първата от редица нови международни ограничения като част от своите протоколи за безвредно пътешестване, предоставящи насоки за доставчиците на туристически пътувания.

Целта на тези протоколи е да вкарат проекти за деяние, които да усъвършенстват напъните на бизнеса за възобновяване на бранша след рецесията от COVID-19. Към момента протоколите обгръщат разнообразни сфери – хотели, заведения за хранене, авиация, летища, туроператори, извършване на покупки навън, конгресни центрове, като са взети поради рекомендациите на Световната здравна организация, и ще бъдат обновени при смяна в епидемиологичната конюнктура.

Указанията, които Министерството на туризма изготви за местата за настаняване и заведенията за хранене, дават отговор на издадените протоколи от WTTC, което прави страната ни част от тази самодейност. Тя е подкрепена също от Световната организация по туризъм и Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).

Президент и изпълнителен шеф на WTTC Глория Гевара чака през идващите дни и седмици да се причислят още дестинации, което демонстрира триумфа и смисъла на печата за безвредни пътувания.

На уеб страницата на международната организация е поместено изявление на българския министър на туризма Николина Ангелкова.

"Туризмът е идея, която носи по-добро бъдеще за всички и дружно можем да решаваме рецесии и провокации. Приветстваме самодейността за безвредни пътувания, която ще обезпечи бързо възобновяване на туристическия бранш след международната пандемия с COVID-19 и ще възвърне доверието на пътуващите ", счита Ангелкова.

Постигнатото в България в битката с COVID-19 демонстрира, че с навременно подхванатите от държавното управление ефикасни ограничения и с обединените старания на институциите, бизнеса и жителите, могат да се завоюват съществени резултати в ограничение на разпространяването на вируса, добавя тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР