България допусна трета загуба от началото на квалификациите за Евро

...
България допусна трета загуба от началото на квалификациите за Евро
Коментари Харесай

Мъките нямат край, България с драматична загуба от Черна гора

България позволи трета загуба от началото на квалификациите за Евро 2024. Селекцията на Мланед Кръстаич отстъпи с 1:2 на Черна гора в трагичен мач, игран на стадиона в Подгорица. Стефан Савич и Стеван Йоветич означиха попаденията за домакините. Резервата Преслав Боруков върна едни гол, а Кирил Десподов профука дузпа. " Трикольорите " играха повече от половин час с човек повече, само че и това не им оказа помощ. Любопитна детайлност е, че тъгата в квалификационния цикъл стартира точно против Черна гора, които ни победиха в първия кръг с 1:0 на " Хювефарма Арена ". До момента България към момента няма победа в акцията.


Двубоят през днешния ден стартира с едноминутно безмълвие в памет на жертвите от земетресенията в Мароко. Селекционерът на България направи 5 промени в съпоставяне със състава, на който заложи в контролата с Иран.

Българите пропиляха златен късмет да открият резултата в 19-ата минута. Десподов изведе технично Лукас Петков, която стреля незабавно, само че някогашният вратар на Левски Милан Миятович избави. Черногорците направиха насилствена промяна в 26-ата минута. Никола Шипчич напусна контузен, а на неговото място се появи Зарко Томашевич. В 42-ата се стигна до най-чистото състояние от началото на мача. Никола Кръстович изведе чудесно Марио Бакич самичък против Дюлгелов. Стражът на Черно море сподели страховит инстикт отрази удара му. След това се стигна и до искания за дузпа от страна на черногорците, само че ВАР не видя такава.

Домакините откриха резултата в първата минута на добавеното време. Черногорците извършиха корнер, Кристиан Димитров изпусна Жарко Томашевич, който стреля с глава, а Дюлгеров съумя да избие. Топката обаче стигна до капитана Стефан Савич и бранителят на Атлетико Мадрид не сгреши при добавката – 1:0.

В 58-ата минута Спас Делев се вряза в наказателното поле на домакините, опитният нападател беше повален и реферът Харм Озмерс уточни бялата точка. Освен това червен картон получи бранителят Игор Вуячич, който фаулира Делев. Зад топката застана българският капитан Кирил Десподов, който шутира в долния десен ъгъл. Миятович обаче реагира добре и отрази удара, с което резервира преднината на своя тим.

В 76-ата минута България още веднъж се размина с изравняването. Центриране, пристигнало отляво, откри Лукас Петков непокрит пред вратарското поле на Черна гора. Изстрелът на звездата на Гройтер Фюрт обаче мина на сантиметри от задачата. След 120 секунди натискът на нашите даде резултат. Спас Делев шутира, само че топката се отби в страничната греда. Последва добавка на резервата Преслав Боруков и резултатът беше подравнен.

Последваха пропуски и пред двете порти - Йоветич откри горната греда с глава след корнер, а по-късно Спас Делев и Доминик Янков се разминаха на косъм с попадение. В 88-ата минута пробив на Йоан Стоянов отдясно приключи с удар в навън. В 96-ата минута Дритон Цамай центрира отляво и Йоветич с глава матира българската защита и вратаря Иван Дюлгеров - 2:1 за домакините. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР