България допусна ново поражение в Лигата на нациите. В Хонконг

...
България допусна ново поражение в Лигата на нациите. В Хонконг
Коментари Харесай

България открадна гейм на Китай, но отново загуби в Лигата на нациите

България позволи ново проваляне в Лигата на нациите. В Хонконг волейболните ни националки отстъпиха с 1:3 (25:20, 7:25, 10:25, 15:25) на Китай. Воденият от Лоренцо Мичели състав остава на 13-то място във краткотрайното класиране със единствено един триумф и шест поредни загуби.



България сподели допустимо най-хубавото си лице в първата част. Всичко от това, което липсваше против Канада, беше на разположение против един от любимците в шампионата. Българките се защитаваха прелестно, а блокадата работеше на равнище. Китайките първи дръпнаха в резултата с 3:1, само че напълно за малко. Нашите изравниха и мачът потегли точка за точка. Отново домакинът съумяха да ни " ухапе " с 10:7 и 13:11. Преломната точка в частта пристигна при 17:17. Тогава нашите поведоха и не изпуснаха до края на гейма преднината си. Отчаяха китайките с 25:20, като блокадата и отбраната бяха главната ни мощ.

За страдание всичко, което беше ужасно първоначално, се срина до края на мача. Във втория гейм Китай изобщо не остави късмет на българските дами. Домакините поведоха с 4:0, след това усилиха задатъка си на 7:2 и 12:3. Беше ясно, че частта единствено се доиграва. Китайките изравниха с 25:7.

Третият гейм още веднъж беше под диктовката на домакините. Този път Китай поведе с 5:0, преди ние да създадем първата си точка. Блокадата и отбраната ни стопираха да действат и това оказа помощ на противника да натрупа точка след точка. Преднина на Китай стигна до 12:3 и към този момент отново рано беше ясно, че мислим за четвъртия гейм. Точките за България идваха прекомерно мъчно, а за домакините - прекомерно елементарно. За статистиката частта приключи 25:10 за Китай.

България повече не съумя да влезе в мача. Четвъртият гейм започва като предходните два и Китай поведе с 3:0. Въпреки че успяхме да понижим при 4:5, още веднъж дълга серия направиха домакините. Нашите демонстрираха повече отпор, само че не съумяха да приближат противника. Отново Китай стартира да натрупа точка след точка и завоюва безапелационно гейма с 25:15.

Радостина Маринова означи 10 точки за българския състав, а нейната съотборничка Мира Тодорова добави още 9.  Китай има шест следващи триумфа на първото място в класирането в шампионата. Ли Инин стана най-резултатна в интерес на победителките с 18 точки.

Лошо за България е, че първият в класирането Полша изненадващо загуби с 0:3 от Нидерландия. Нашите девойки се изправят против " лалетата " в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР