България даде най-добрата оферта, за да привлече новото производствено съоръжение

...
България даде най-добрата оферта, за да привлече новото производствено съоръжение
Коментари Харесай

Караниколов: Дадохме най-добрата оферта на VW

България даде най-хубавата оферта, с цел да притегли новото индустриално оборудване на " Фолксваген " на своя територия, съобщи икономическият министър Емил Караниколов в изявление за предаването " Беновска пита " по Канал 3. В същото време министърът призна, че страната ни има известни ограничавания, изключително по отношение на конкуренцията на турция, защото сме членове на Европейския съюз. Евросъюзът зорко следи държавите-членки да не прибягват до противозаконна помощ за компании - частни или обществени.

Турция обаче няма това ограничаване и може да предложи по-голям размер държавна помощ. Дали югоизточната ни съседка обаче е дала такава оферта към момента не е ясно, защото няма публично решение на " Фолксваген " за мястото на новия цех, а и никой не е обявил детайлности по още неслучилата се договорка, изясни Емил Караниколов.

Министърът показа и свои усещания от визитата в Южна Корея, където той бе от най-важните и дейни членове на делегацията на премиера Бойко Борисов. Караниколов удостовери, че Сеул демонстрира интерес към вложения в нашата страна, а късмет за България ще бъде в случай че " Хюндай " се ориентира към нас. Шанс ни дава и опцията тук да бъде основан цех за акумулатори за електрически автомобили, защото към този тип коли върви светът. В Европа следва да се обръща все по-малко внимание на дизеловите и бензиновите коли, това дава ослепително бъдеще на електрическите автомобили, а и на нашата страна, в случай че създава захранващи акумулатори за тях, сподели Караниколов.

Той изрази вяра, че една от двете компании - " Фолксваген " или " Хюндай " ще пристигна да влага в България, което би било чест за страната. " А за какво не и двете? ", сбито попита министърът на стопанската система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР