България да дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или

...
България да дари на Украйна неизправни, с отпаднала необходимост или
Коментари Харесай

След куп скандали и скандирания Оставка! депутатите решиха: Даваме още ракети на Украйна

България да подари на Украйна неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид. Това гласоподаваха депутатите, които изключително одобриха решение, импортирано от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Решението беше подкрепено от 147 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 55 от " Възраждане " и Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ", както и 1 от Има Такъв Народ, а останалите 6 от партията на Слави се въздържаха.

Това решение е последна стъпка преди война, предизвести Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

А сътрудника му Георги Свиленски предложи да се запише в заглавието на проекторешението " замесване на България във война ". И изиска гласуването по точката да се отсрочи за ден, в който всички депутати са в " обикновено трезво положение ".

Мога да подсигурявам, че аз и вие сме в съответно положение, за останалите не мога да подсигурявам, с възприятие за комизъм му отвърна шефът на Народно събрание Росен Желязков.

Конкретният лист на въоръжението, което България ще предостави на Украйна, се чака да бъде подготвен през януари или февруари. В признатото решение се предлага министърът на защитата да дефинира непотребните количества в хода на Стратегическия обзор на отбранителната политика.

С решението Министерският съвет се задължава да договаря с държавните управления на страни от НАТО за разполагане на Противовъздушна отбрана и брегови противокорабни ракетни комплекси за " увеличаване на отбранителните качества на България ", както и да изиска възобновяване на средствата за превоза по Европейския инструмент за мир и фондове от държави-членки на НАТО.

В България ще се образоват до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без персонално оръжие и бойна техника.

Когато военният министър Тодор Тагарев взе думата, с цел да изясни какъв брой вярно е решението, по какъв начин сме закъснели с даването на тази помощ на Украйна, която пази мирното си население, от Българска социалистическа партия и " Възраждане " започнаха да тропат по масите с крясъци " Оставка ".

От 90-те години близо 40 бойни хеликоптера са изведени от арсенала на българската войска и в този момент си летят по целия свят, дадени в това число по време на ръководството на Българска социалистическа партия, отвърна им Тагарев.

Той дефинира като неистина " внушенията в разказа на Кремъл ", че по този начин България ще бъде въвлечена във война.
ТЕМА преди 14 минути 447 преди 7 часа 920 преди 19 часа 5207
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР