България да даде на Украйна БТР-и, но с тях да

...
България да даде на Украйна БТР-и, но с тях да
Коментари Харесай

ИТН: Да дадем БТР-и на Украйна, но с тях да пратим и украинците у нас на фронта

България да даде на Украйна БТР-и, само че с тях да прати и украинците у нас на фронта, тъй като са дезертьори - това предложи Андрей Чорбанов от " ИТН ". Идеята си той изложи по време на дебатите в Народното събрание за това да дадем ли остарели бронетранспортьори на Министерство на вътрешните работи. 
Прочетете още
Чорбанов от се съгласи, че БТР-ите не могат да се употребяват от Министерство на вътрешните работи, само че попита дали не могат да свършат работа при бедствия и повреди. Даде и друга концепция - да се пратят БТР-ите, само че с украинци в тях, оповестява „ 24 часа ”.

Смятам, че ние би трябвало да активизираме всички украинци, които са на територията на страната, да ги обучим и вероятно да ги окомплектоваме с БТР-и, тъй като всички са очевидци за доста хиляди млади мъже, които карат скъпи коли в страната. По разпоредбите на войната те са дезертьори от фронта и аз считам, че би трябвало да осъществим нашите отговорности и да помогнем в отбраната на Украйна, да изпратим тези хора на фронта ", сподели Чорбанов.

Министрите на вътрешните работи и на Министерство на вътрешните работи да дойдат в Народното събрание, с цел да обяснят би трябвало ли да даваме към 100 остарели бронетранспортьори на Министерство на вътрешните работи на Украйна. Това желаеха от Българска социалистическа партия. Председателстващият съвещанието на Народното събрание Никола Минчев изясни, че те са били извикани.

От " Възраждане " пък приканиха да дойдат и шефовете на службите, а депутатът им Петър Петров настоя съвещанието да се води при закрити врата, само че единствено в случай че началниците на службите дойдат. То обаче не бе признато от депутатите. По-рано пък " Възраждане " желаеха съвещанието да се излъчва директно по Българска национална телевизия и БНР, само че още веднъж не срещнаха поддръжка. Те още веднъж препотвърдиха позицията си да не даваме въоръжение на Украйна.

" Очевидно е, че върви развой на разоръжаване на България, на заличаване на отбранителния ни капацитет. И несъмнено, през цялото това време се изяснява, че някой на нас нещо ще ни даде ", сподели Костадин Костадинов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР