България Борисов: За България е важно да има стабилни отношения

...
България Борисов: За България е важно да има стабилни отношения
Коментари Харесай

Борисов: За България е важно да има стабилни отношения с Турция

България Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки с Турция (+Видео) Тя е значим съдружник в НАТО и значим сътрудник на Европейски Съюз  Василена Василева 31 януари 2020, 10:43  Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки с Турция (+Видео)
Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки с Турция (+Видео)
 Найденов споделил за Божков на бТВ и
Найденов споделил за Божков на бТВ и " Дневник ", те мълчали
 Йордан Цонев: Гешев извършва обещанието си да търси отговорност от всички
Йордан Цонев: Гешев извършва обещанието си да търси отговорност от всички
 Васил Божков: Не съм заплашвал с ликвидиране
Васил Божков: Не съм заплашвал с ликвидиране
 Бивш парламентарен арбитър: Ще има импийчмънт, в случай че законът е нарушен
Бивш парламентарен арбитър: Ще има импийчмънт, в случай че законът е нарушен
 Тонове отпадъци в Ямбол и в Ихтиман, кой е отговорен
Тонове отпадъци в Ямбол и в Ихтиман, кой е отговорен
 Градусите скачат до над 20, вижте по кое време
Градусите скачат до над 20, вижте по кое време
 Катастрофа с ТИР затвори Автомагистрала
Катастрофа с ТИР затвори Автомагистрала " Струма "

табилното и стабилно развиване на двустранните връзки с Турция е значима част от българската външна политика. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу.

Ердоган: Планът на Съединени американски щати за Близкия Изток е "абсолютно недопустим "

Борисов означи интензивния двустранен политически разговор, който българската и турската страна водят, съблюдавайки правилата на добросъседство и взаимно почитание. Според него актуалната му среща с Чавушоглу, предхождана от диалога им в Давос, както и срещата му с турския президент Реджеп Ердоган при откриването на "Турски поток " в Истанбул са добра опция да бъде затвърдена позитивната атмосфера в връзките сред двете страни.

Премиерът Борисов уточни, че Турция е наша непосредствена съседка, съдружник в НАТО и значим сътрудник на Европейски Съюз за справяне с редица провокации като миграционния напън върху Европа, битката против тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, селското стопанство, търговията и стопанската система.

Защо Саудитска Арабия е толкоз значим сътрудник за България (Видео)

"Високо ценим уговорката на Турция в използването на Съвместната декларация сред Европейски Съюз и Турция за миграцията от 2016 година, както и отличното двустранно съдействие в тази област, което обезпечи нулев напън върху общата ни граница ", съобщи министър-председателят Борисов. Той означи и сериозната тежест, която Турция носи, предоставяйки леговище на огромен брой сирийски бежанци на своя територия.
 Снимка: Министерски съвет
Борисов посочи целенасочената работа на българското държавно управление за диверсификация в енергийната сфера. Министър-председателят подчертава върху съдействието сред България и Турция по отношение на развиването на междусистемната съгласуваност на газопреносните мрежи на двете страни, което ще способства за диверсификацията на маршрутите за доставка на природен газ.

Коя е най-корумпираната страна в света и къде е България

Министър-председателят ни обърна внимание и на дейностите на българската страна по реализацията на плана за уголемение на газопреносната инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница. Премиерът Борисов посочи още, че Турция е една от страните, през които минава "Южният газов кулоар ", а България също е неразделна част от развиването на този кулоар с плана си за интерконектор с Гърция.

В рамките на диалога на премиера Бойко Борисов с турския външен министър беше подложен фокус и върху съществуването на забележителен капацитет за по-нататъшно развиване на комерсиалните и икономическите връзки сред България и Турция.

Министър-председателят Борисов обърна внимание на възходящия стокообмен, който за интервала януари – септември 2019 година се е нараснал с 10.7% на годишна база и доближава 3 017 млн. евро. Туризмът беше посочен като друго поле за съдействие сред двете страни с огромни благоприятни условия за развиване.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева турция българия борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Влизаме в еврозоната със настоящия курс лев-евро  1 Българинът се опасява най-вече от беднотия  1 Бензин и дизел падат поради ковид  1 Как можем да се заразим с ковид --> Пaрите ни  Влизаме в еврозоната със настоящия курс лев-евро Влизаме в еврозоната със настоящия курс лев-евро  Българинът се опасява най-вече от беднотия Българинът се опасява най-вече от беднотия  Бензин и дизел падат поради ковид Бензин и дизел падат поради ковид  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Мъж на 49 години умря от грип в Русе Мъж на 49 години умря от грип в Русе  Съмнения за ковид: Блокираха круизен транспортен съд с 6 000 пасажери Съмнения за ковид: Блокираха круизен транспортен съд с 6 000 пасажери  <br> <strong> Ванеса Брайънт: </strong> Ние сме изцяло опустошени <br>
Ванеса Брайънт: Ние сме изцяло опустошени
 <br> Испански медии: Анна Курникова е <strong> бременна </strong> <br>
Испански медии: Анна Курникова е бременна
Последни  Снимка: Министерски съвет Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки...  1 часа сутринта - най-хубавото време да видите Айфеловата кула 1 часа сутринта - най-хубавото време да видите...  Найденов споделил за Божков на бТВ и Найденов споделил за Божков на бТВ и " Дневник ", те мълчали  Йордан Цонев Йордан Цонев: Гешев извършва обещанието си да търси...  <p>Жената, която има много <strong>интересна професия</strong></p> Жената, която има много забавна специалност  Васил Божков: Не съм заплашвал с ликвидиране Васил Божков: Не съм заплашвал с ликвидиране  Какво печелят Съединени американски щати и Гърция от военното съглашение Какво печелят Съединени американски щати и Гърция от военното съглашение  Проф. Пламен Киров - някогашен парламентарен арбитър и учител по конституционно право Бивш парламентарен арбитър: Ще има импийчмънт, в случай че...  Тонове отпадъци в Ямбол и в Ихтиман, кой е отговорен Тонове отпадъци в Ямбол и в Ихтиман, кой е отговорен  <p>Как да поберете <strong>повече багаж</strong> в <strong>малък куфар</strong></p> Как да поберете повече багаж в дребен куфар  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Пети случай на инфектиран с ковид в Германия  Пожарите в Австралия не стихват, изключително състояние в Канбера Пожарите в Австралия не стихват, изключително състояние в...  Англия напуща Европейски Съюз, какво следва Англия напуща Европейски Съюз, какво следва  Градусите скачат до над 20, вижте по кое време Градусите скачат до над 20, вижте по кое време  Катастрофа с ТИР затвори Автомагистрала Катастрофа с ТИР затвори Автомагистрала " Струма "  <p><strong>9 иновации</strong>, които <strong>промениха </strong>човешката история</p> 9 нововъведения, които трансформираха човешката история  Huawei изпревари Apple при смарт телефоните Huawei изпревари Apple при смарт телефоните  Силно земетресение раздруса Вранча, усетено е и у нас Силно земетресение раздруса Вранча, усетено е и у нас  СЗО разгласи интернационално изключително състояние СЗО разгласи интернационално изключително състояние  Русия нападна България, Захарова: Направихте шоу Русия нападна България, Захарова: Направихте шоу Всичко от през днешния ден Виц на деня Като момче мечтаех да стана моряк. - И за какво не стана? - Много съм заплеснат. Кой знае, какви нелепости щях да извърша на кораба! -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика Водещи вести  Англия напуща Европейски Съюз, какво следва Англия напуща Европейски Съюз, какво следва  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Пети случай на инфектиран с ковид в Германия  Силно земетресение раздруса Вранча, усетено е и у нас Силно земетресение раздруса Вранча, усетено е и у нас  <p><strong>9 иновации</strong>, които <strong>промениха </strong>човешката история</p> 9 нововъведения, които трансформираха човешката история  Пожарите в Австралия не стихват, изключително състояние в Канбера Пожарите в Австралия не стихват, изключително състояние в Канбера  Какво печелят Съединени американски щати и Гърция от военното съглашение Какво печелят Съединени американски щати и Гърция от военното съглашение  <p>Как да поберете <strong>повече багаж</strong> в <strong>малък куфар</strong></p> Как да поберете повече багаж в дребен куфар  1 часа сутринта - най-хубавото време да видите Айфеловата кула 1 часа сутринта - най-хубавото време да видите Айфеловата кула

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР