България Борисов: Както мразим убийците, така да мразим и хакерите

...
България Борисов: Както мразим убийците, така да мразим и хакерите
Коментари Харесай

Борисов: Както мразим убийците, така да мразим и хакерите

България Борисов: Както ненавиждаме убийците, по този начин да ненавиждаме и хакерите „ С финансовия министър ще забележим дали могат киберспециалистите в електронното ръководство да получат по-високи заплати ”, уточни министър председателят  Николай Киров 17 септември 2019, 10:59  Борисов: Както ненавиждаме убийците, по този начин да ненавиждаме и хакерите Източник: БГНЕС
граниченията за заплатите на чиновниците в държавната администрация пречат да се привлекат положителни ИТ експерти. Това съобщи във вторник министър председателят Бойко Борисов на конгрес за киберсигурност, проведен от „ Съюз за Стопанска инициатива”.

„ С финансовия министър ще забележим дали могат киберспециалистите в електронното ръководство да получат по-високи заплати”, уточни Борисов.

„ В днешната обстановка можем единствено да работим взаимно с всички цивилен организации, икономически начинания, тъй като пазиме и хората, и бизнеса, а оттова и държавната сигурност. Сигурно могат доста образци да се дадат още. Сигурно доста може да се приказва. Сигурно можем да бъдем упрекнати, че незадоволително пари се дават в този бранш за отбрана. Таванът на заплатите е нещо, което доста пречи да притеглим в Министерствата задоволително квалитетни хора. От конкурс за работа в този бранш идват по 100 индивида, най-после най-глупавия остава единствено един, в случай че остане и един. Всички като чуят за заплащането се обръщат и споделят: „ благодаря”, акцентира Борисов.

„ Има едни чисто справедливи процеси, които ние не можем да ги предотвратим. Колкото повече дигитализацията, колкото повече цифровото ръководство се развива, както всичко останало в живота, доста мъчно се построява, а доста елементарно се разрушава. По-лесно е да счупиш, в сравнение с да изградиш. Поздравявам тези младежи, че са тръгнали в другата посока. Това би трябвало да стане като предварителна защита на обществото. Така както ненавиждаме крадци, както ненавиждаме убийците, по този начин да ненавиждаме и хакерите”, счита Борисов.

Той посочи, че младежите са готови и в случай че впрегнат силата си в позитивни неща, ще изкарат повече пари.

„ В държавната администрация има таван на заплатите”, уточни министър-председателят. „ Ние плащаме по 1500 лева В частния бранш заплатата на сходни ИТ експерти са от 10 000 лева нагоре”.

Според Борисов единствено човек с огромна идея може да работи за страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР