България беше представена само от двама плувци на силния турнир

...
България беше представена само от двама плувци на силния турнир
Коментари Харесай

Миладинов със златен хеттрик на Comen Cup

България беше показана единствено от двама плувци на мощния шампионат за юноши и девойки Comen Cup, само че те съумяха да създадат запаметяващо присъединяване ни в Лимасол (Кипър). Йосиф Миладинов (15 г.) записа златен хеттрик и взе общо четири медала, а с бронза на година по-малката Калина Николаева рекапитулацията е общо пет оценки. По точки в комплексното класиране по народи с помощта на двамата сме на десето място от 15 страни. При юношите сме седми, а при девойките десети.

В 24-ото издание на Meditereeanean Cup Swimming Competition, каквото е цялостното име на шампионата, срещащ страните от Средиземно море и други, участваха 15 народи - Албания, Алжир, Андора, Босна и Херцеговина, Белгия, България, БЮР Македония, Египет, Кипър, Израел, Испания, Италия, Мароко, Сърбия и Франция.

В последния спортен ден трениращият в Германия Миладинов победи на 200 м съчетано плуване с 2:08,95 мин. Преди това взе златото на 100 м бътерфлай (54,95) и 50 св. жанр (24,11), както и сребро на стотака кроул, оставайки на 13 стотни от купата (52,71). Така пловдивчанинът направи най-хубавото българско класиране на Comen Cup от 2015 година, когато в Гърция Антъни Иванов се позлати три пъти.
 Финали от третия ден на Държавното състезание по плуване в дребен басейн @@@

Калина Николаева записа две четвърти места в последната сесия в Лимасол. На 200 м бътерфлай финишира за 2:21,19 мин. На 200 м съчетано с 2:23,94 мин. Преди това 14-годишната състезателка на ПКС Черно море стана трета на 400 м съчетано с 5:04,93 мин. На 100 м бътерфлай е пета с 1:04,70. Миналата година на Николаева се окичи с два медала в Малта – сребро на 200 м бътерфлай и бронз на 200 м съчетано. В Лимасол треньор и лидер на групата е наставникът на варненката Антон Гиляревский.
Василен Димитров, BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР