България беше първата страна, която реагира с помощ на бедствието.

...
България беше първата страна, която реагира с помощ на бедствието.
Коментари Харесай

България първа реагира с помощ на бедствието: Какво написа Йотова в съболезнователната книга на турското посолство - Политика

" България беше първата страна, която реагира с помощ на бедствието ". Това е първото изречение, което е написала вицепрезидентът Илияна Йотово в отворената в посолството на Турция у нас. 

Двете най-силни трусове станаха на 6 февруари покрай границата със Сирия. Първото удари в 4:17 ч, бе с магнитуд 7,8 и унищожи хиляди здания върху главите на спящите хора. Второто, 7,5 по Рихтер, стана 9 часа по-късно същия ден. Загиналите надвишиха 11 000 души.



От прессекретариата на президента оповестиха, че съболезнования на фамилиите на жертвите и на потърпевшите при опустошителното земетресение е поднесла вицепрезидентът Илияна Йотова.

" България беше първата страна, която реагира с помощ на бедствието. Турската страна и турският народ могат да разчитат на нашата помощ във всеки един миг. Знаем, че няма лек за тази голяма покруса. С вас сме! ", написала Йотова. 

Във вторник пък френското сатирично издание " " разгласява подигравка на деня, която провокира гневни реакции в Турция. 

Карикатурата, оповестена в Туитър, демонстрира срутени и развалени здания, преобърната кола и хълмове от отломки. На нея е изписано " Земетресение в Турция ", а под това - " Дори няма потребност да се изпращат танкове ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР