България беше първата държава, която спомогна за това краткосрочно пребиваващите

...
България беше първата държава, която спомогна за това краткосрочно пребиваващите
Коментари Харесай

Правителственият самолет излетя за Израел, за да прибере още българи

България беше първата страна, която спомогна за това краткосрочно пребиваващите българи да се приберат в България. Водени сме единствено от две неща – грижа за сънародниците и координирани дейности, по тази причина желая да прикани за успокоение. Правителственият аероплан ще реализира полети, до момента в който е допустимо и до момента в който има потребност. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.  Тя заяви, че първият полет се чака да дойде тази нощ. „ Имаме подготвеност към този момент и за втори “, добави тя, като посочи, че до този миг няма информация потърпевши или починали български жители в Израел. „ Ние не следим единствено обстановката в Израел, следим обстановката в целия район “, безапелационна е Габриел.

От своя страна министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков изясни: „ Преди 15 мин. излетя държавният „ Еърбъс “ за Варна, където би трябвало да качи 11 израелски жители, откъдето изхвърчат за Тел Авив. “

„ По предпочитание на жители в Израел беше обезпечен полет с чартърна компания, защото последните дни стана невероятно полетите на фирмите, които реализират директни полети до Тел Авив, да бъдат реализирани заради фарсмажорните условия. Поради тази причина дружно с Посолството на Израел и с Министерството на външните работи беше обезпечен под наем полет от България до Тел Авив да прибере искащи, които имат първа нужда – дами с деца, да се приберат в България. Тази организация се е водила съвсем цяла нощ и през днешния ден застрахователят на тази компания отхвърли да извърши застраховката на полета, защото полетът се прави над зона, където се води война “, сподели той.

Гвоздейков разяснява, че е трябвало да реагират бързо, да осъществят полета с държавния „ Еърбъс “, който сега лети и ще извърши полета. „ Най-вероятно ще бъдат осъществени два полета. Защо е обезпечена чартърна компания – тъй като държавният аероплан няма подобен потенциал за места, каквито имат естествените самолети, които са над 150 места. Заради това сме прибегнали към втори вид и сега, най-вероятно, в случай че разрешава ситуацията, ще бъдат осъществени два полета с държавния аероплан и хората, които са на летището сега и чакат организация да бъдат прибрани, ще се приберат в България “, сподели още транспортният министър.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР