Българите зад граница ще гласуват в , като сред тях

...
Българите зад граница ще гласуват в , като сред тях
Коментари Харесай

Българите в Украйна няма да гласуват

Българите зад граница ще гласоподават в, като измежду тях няма да бъде Украйна, стана ясно от изказване на Централната изборна комисия.

Изборният закон задължава ЦИК да разгласи местата, в които на извършените до пет години преди изборния ден избори е имало формирана най-малко една изборна секция. В нея би трябвало да са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели.

В чужбина ще бъдат разкрити 734 изборни секции.

Най-много към този момент са планувани в Турция - 143, Англия - 128, Германия - 116, Испания - 64, Съединените щати - 42. В Русия са посочени две секции - в Москва и в Санкт Петербург, а в Украйна не попада такава.

Сигурните места за гласоподаване досега са 559, до момента в който останалите 175 ще зависят от единодушието на приемащата страна. Само в Германия ще се гласоподава на 40 адреси отвън дипломатическите и консулските представителства, сподели зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов.

Подадените заявки за гласоподаване в чужбина са надхвърлили 3000, само че крайният период за изпращането им е 6 септември. Вече е дейна, посочи зам.-председателят на ЦИК.

Говорителят на комисията Росица Матева съобщи, че жребият за номерата, с които политическите сили ще вземат участие във вота, ще бъде изтеглен на 31 август.

За изборите се записаха 24 партии и седем обединения, само че окончателният им брой ще стане явен на 30 август – след инспекция на подадените документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР