Българите ще платят страховита цена за това, че некомпетентни хора

...
Българите ще платят страховита цена за това, че некомпетентни хора
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов и бившият енергиен министър Делян Добрев се усъмниха, че България умишлено не е открила сметка в Газпромбанк

Българите ще платят " страховита цена за това, че некомпетентни хора попаднаха инцидентно в ръководството, всички ще платим, че докарахме смяната - ще създадат нови олигарси или ще се върнат старите ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещаване в Бургас през днешния ден. " Актуални са думите ми от преди година, че България е 100% диверсифицирана. Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки от тях с най-мощните, с цел да може да вкарваме от България в Турция и от Турция в България? В Румъния в Сърбия – 100% диверсификация”, сподели Борисов.
" България не е застрашена от енергийна рецесия, а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвред... За задачата обаче трябваше да имаме мислещ министър, само че когато прякорът му е Кеша… На 31 декември трябваше да е подготвена и гръцката връзка. Сега от 22 страни, които търгуват с Русия, газът е спрян единствено на България ", разяснява още Борисов. Борисов разяснява, че още преди два месеца, когато е почнала войната е щял да изпрати енергийния министър в Гърция да се резервират количества газ. Според него „ потребният ход е незабавно да си отиват и да идва способен човек, който още през днешния ден да реши въпроса”. Бившият енергиен министър Делян Добрев изрази подозрение, че страната ни не е разкрила своя сметка в " Газпромбанк " съзнателно. " Това е идната стъпка след уволнението на Николай Павлов. Не желаят съветския газ, с цел да купуват газ от медиатори, а той ще е два пъти по-скъп. Това безусловно ще значи заличаване на стопанската система на България ", безапелационен бе Добрев. „ Виждам най-накрая президентът Радев, това което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, водачите, тези, които знаят и могат, да им сложи задача и в границите на този парламент е най-добре”, разяснява някогашният министър председател Борисов, запитан дали и по кое време предвижда да има идни избори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР