Българите ще могат да пътуват без да бъдат поставяни под

...
Българите ще могат да пътуват без да бъдат поставяни под
Коментари Харесай

Българите пътуват без карантина до 16 държави

Българите ще могат да пътуват без да бъдат поставяни под 14-дневна карантина до 16 страни в Европа.
Към момента страните в Европа са: Албания (но при завръщане в България от Албания българските жители са поставяни под карантина), Естония, Италия (но при завръщане в България от Италия българските жители са поставяни под карантина), Косово (но при завръщане в България от Косово българските жители са поставяни под карантина), Латвия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция (но при завръщане в България от Турция българските жители са поставяни под карантина), Хърватия, Черна гора и Швеция (но при завръщане в България от Швеция българските жители са поставяни под карантина).

Чуждите жители, които идват в Босна и Херцеговина, Германия, Нидерландия, Швейцария не подлежат на наложителна карантина, само че има избрани условия в пропускателния режим: Босна и Херцеговина - неразрешено е влизането на задгранични жители, като се изключи избрани категории, Германия - има непоколебим ограничаващ режим за влизане и директно прекосяване през страната. Само избрани категории жители имат право да влизат в страната – немски жители, такива с непрекъснато престояване или адресна регистрация, директно прекосяване към страната на генезис и др.; Нидерландия – жителите не се позволяват на територията на страната, в случай че нямат основателна причина; Швейцария – границите са затворени за задгранични жители. Само избрани категории жители имат право да влизат в страната –граждани на страната, такива с непрекъснато престояване или адресна регистрация, директно прекосяване, бизнес пътешестване и други, оповестиха от Външно министерство пред Нова телевизия.

Ведомството към момента предлага на българските жители да не пътуват в чужбина, в случай че не е неотложно. Институцията непрекъснато обновява рубриката „ Пътувам за… “ на уеб страницата си, където са разказани всички условия пътешестване и влизане на български жители в страните по света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР