Българите са бедни, но щастливи, показват изследвания на два от

...
Българите са бедни, но щастливи, показват изследвания на два от
Коментари Харесай

Изследване оповести странни данни: Българите сме бедни, но…

Българите са небогати, само че щастливи, демонстрират проучвания на два от институтите към Българска академия на науките. Според изследване на Института за проучване на популацията и индивида 61% от българите са щастливи.  „ Когато става въпрос за благополучие, тези неща са свързани със здраве, обич, пътешестване, страсти, усмивка, доста шарени думи като „ дъга “, „ море “ – т.е. неща, които са много надалеч от материалното “, изясни един от създателите на проучването Маргарита Бакрачева, представена от в. Монитор.

Когато обаче интервюираните е трябвало да оценят удовлетвореността от живота, 61 на 100 са дали негативен отговор. Експертите изясняват разминаването сред задоволеност и благополучие с фактът, че първото е обвързвано с външни фактори като условия на живот, а второто – с вътрешни фактори, които вършат хората щастливи, макар метода им на живот.

Проучването на другия институт към Българска академия на науките - този за стопански проучвания, демонстрира, че българите остават най-нископлатените в целия Европейски съюз.

„ За страдание не се планува тази наклонност да се промени, нито в кратковременен, нито в средносрочен проект “, съобщи ръководителят на плана за годишния отчет за стопанската система на страната Виктор Йоцов. По думите му безработицата понижава, тъй като хора напущат страната в търсене на прехранване в други страни.

„ До 2019 година чакаме стабилизиране на безработицата на равнища към 6%, което е близо до естественото равнище на безработица за нашата стопанска система “, съобщи още Йоцов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР