Българите работят значително повече от средното ниво за останалите работници

...
Българите работят значително повече от средното ниво за останалите работници
Коментари Харесай

Българите най-бедни, но работят много над средното ниво за ЕС

Българите работят доста повече от междинното равнище за останалите служащи в другите европейски страни, като единствено румънците са преди нас в това отношение. Това сочат данни на френския институт „ Rexecode ".

Според изследването за 2022 година, българите работят 1993 часа на година, а румънците 2029 часа в съпоставяне със междинния за Европейски Съюз брой часове 1679. В тези две страни е и най-ниско заплатен трудът.

На трето място измежду 27-те страни членки на евросъюза с най-вече направени часове се подрежда Гърция с 1979 часа годишно.

Гражданите на Нидерландия, Дания, Финландия, Швеция, Австрия и Германия са работили по-малко от 1600 часа годишно, което е под междинната стойност за Европейски Съюз.

В същото време съгласно данните на Евростат трудът в България е най-ниско заплатен в целия Европейски Съюз. За час труд служащ в България получава приблизително 7 евро, до момента в който в Германия заплащането е 37 евро, а в Дания се движи към 50 евро на час.

Според европейският статистически институт, брутният годишен приход на работещ у нас без деца е към 9371 евро, а за съпоставяне в Дания е над 60 000 евро.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР