Българинът Виктор Владов завърши на престижното второ място в немския

...
Българинът Виктор Владов завърши на престижното второ място в немския
Коментари Харесай

Българин игра финал на немски е-баскет турнир

Българинът Виктор Владов приключи на влиятелното второ място в немския шампионат по електронен баскетбол BBL Digital AllStar Day, откакто загуби финалния плейоф на NBA2K21 с 1:2 победи против осмия в света Янис " JLB " Нойман. Първият заключителен мач беше извоюван изрично от JLB с разлика от 22 точки. Във втория дуел, с помощта на потреблението на доста тактичност, Владов реализира триумф с 18 точки преднина. В третия и решителен мач от плейофната серия българинът водеше в резултата почти 3 минути преди края, само че в последна сметка JLB завоюва купата с 90:82, посредством най-много на сполучливата си пукотевица от зоната за трите точки и отличното показване на виртуалния двойник на легендата на немския баскетбол Паскал Ролер.

Виктор Владов, който е живял дълги години в Германия и е бил играч по баскетбол в Немската Бундеслига, беше дизайнер на съставите от първото българско електронно състезание по баскетбол БФБ и-баскет лига, което се състоя през месеците април и май предходната година. Той проектира над 40 тима с логата, екипите, състезателите и залите им. Същевременно първенецът в BBL Digital AllStar Day Янис " JLB " Нойман е е-спорт експерт, който има контракт с клуба от НБА „ Далас Маверикс “ като състезател в американската НБА2К лига. Той е капитан и на немския народен тим по електронен баскетбол.

В надпреварата, което се организира в неделя вечерта, се включиха 20 участници, които имаха опция да включат в тимовете си сегашни звезди на немския баскетбол и такива, които са играли в шампионата на ББЛ през последните 55 години. Мачовете бяха предавани онлайн в стрийминг платформата Twitch, като до този миг 6-часовото видео е следено от почти 350 000 фенове.

Турнирът беше разграничен на 2 потока – митове и национали на Германска баскетболна Бундеслига, които се сплотиха на полуфиналите. В тази фаза на шампионата Владов се изправи против играча на Лудвигсбург Джалин Смит и след загуба с 8 точки в първия мач, съумя да вземе втория с 10 точки разлика и да се класира за финала.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР