Българинът трябва да си смени чипа“, рече царят Сакскобургготски, малко

...
Българинът трябва да си смени чипа“, рече царят Сакскобургготски, малко
Коментари Харесай

Хакнаха ли ни чипа?

Българинът би трябвало да си смени чипа “, рече царят Сакскобургготски, малко преди да стане министър председател. След това отвори писта за бодигарда си да го наследи във властта.
След това някогашният охранител със сенчесто минало стана министър председател , вживян в съвсем митичния си облик на герой против престъпността и корупцията.
После борецът против престъпността и корупцията стремително ги пречупи, т.е. отсече им опашката, с цел да ги оглави .
И като ги оглави, седна на престола. И подреди край себе си бутони, бушони, пешки и офицери (от ДС). И стана недостижим самовластник. И стартира да си играе с държавните каузи и ползи като с неполучено в детството камионче с отдалечено. Да ги метка по всички страни, да ги врътка резко. Да стопира и да пуска тръби, да отваря, затваря или подарява електроцентрали, да продава сигурност, с цел да купува прескъпи самолети, да бълнува газови трасета, да опъва тангенти и автомагистрали, с цел да им реже лентичките и си джитка по тях с джипката до морето. Да размахва я захарна пръчка, я тояга - съгласно както се разсъни заран или съгласно равнището на интернационалното състояние. Да жонглира с фиска и държавните запаси като с циркаджийски бухалки . Да раздава поръчки и привилегии на придворните си по тенис и бридж, да подмята трохи от държавната софра на закъсали вузове, клубове, бизнеси и общини, до момента в който показно санкционира с арести, правосъдни каузи, искове и белезници непослушните, дето му газят думата и рахатлъка. Да „ си ги избира “: депутатите, министрите, кметовете, законите и прокурорите. Да си печели изборите. Да пуска и стопира машинното гласоподаване. Да си храни медиите. Дето са му като семейство, щото към този момент си няма Цветанов, да го хвали, харесва и обича…
Но и интернационалната общественост го обича! Затова го целуват и прегръщат най-изтъкнатите ѝ предводители… Преимуществено щом поддаде за некой нов геополитически гешефт или милитъри гяволия.
Разбира се, българският народ също го обича, заслепен от надъханото му мърморене и фрапантна харизма . Дори и опозицията (доколкото е оживяла такава) скрито таи пиетет към този саморасъл виртуоз на политическите и държавнически лупинги, фокуси и кьорфишеци.
И какво от това, че България е в дъното на всички европейски ранглисти : по демография, по смъртност, по опазване на здравето, по пенсии, заплати и обществена отбрана, по корупция, обучение, екология и медийна независимост. Че арестуват публицисти поради техни следствия за царящото безвластие. Че набеждават неуместните и ги вкарат в нескончаеми правосъдни саги, за които най-после плащаме всички ние. Че загробват бизнеси, единствено тъй като не са съумели да ги придобият или пречупят. И че в тази страна може да се просперира само посредством раболепство и слугинаж.
И какво, че след далаверите с детските ваксини и медикаментите за онкоболните, след гафовете с фонда за лекуване на деца и оградата на границата с Турция, след незаконното изтребване на стадата в Странджа - няма отговорни, няма наказани? И че рехавите цивилен реакции и митинги биват йезуитски потушавани още в зародиш.
И на кого му пука, че импотентната държавна администрация не може да опази даже персоналните ни данни, само че пък има искания към нашите налози? И дали има сюрпризирани, че в границите на няколко месеца бяха хакнати халтавите отбрани на Търговския указател, уеб страниците на Министерство на вътрешните работи, ЦИК, ГРАО, НЗОК, електронните винетки, а в този момент и на Национална агенция за приходите. Че осведомителни масиви с сензитивна персонална и финансова информация се търкалят из общественото пространство…
И по този начин, дами и господа, всеки искащ (отвътре и отвън) може да спекулира с цялата държавна информация . Защото от през вчерашния ден е пределно ясно, че България е разграден двор. С граници и кибер-пробойни, отворени за всекиго и за всичко - от мигранти до войни. Поради скудоумието и необузданата алчност на задкулисието и властта у нас.
Но дали ви впечатлява, че сега това, което ви разпознава като човек - с персоналните ви паспортни, здравни, фамилни, имотни и финансовите секрети, може би се търкаля из нечии имейли? И какво от това, ще кажете вие. Защото сте обръгнали да ви тършуват и търгуват, с вашите ЕГН -та на предизборния пазар, да вземем за пример - като глави добитък… А може би към този момент сме? – Мълчаливи ЕГН-та, застинали в смирен ступор… И с от дълго време хакнат чип.
Ако въобще е останал чип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР