Българинът не може без сол на трапезата. Трудно бихме се

...
Българинът не може без сол на трапезата. Трудно бихме се
Коментари Харесай

Суперполезни приложения на солта, за които не знаете!

Българинът не може без сол на трапезата. Трудно бихме се насладили на ядене, в което липсва сол. Тя е доста повече от фалшификация. Солта има доста характерни свойства, някои от които са едва известни. Ето кои са те:

Предпазва от мравките. Ако имате проблем с мравките в кухнята, то поръсете със сол към местата, които нападат. Така ще се спасите от набезите им и ще ги накарате да изоставен кухнята ви.

Убива плевелите. Всеки градинар чудесно знае, че солта е най-хубавият другар при битката с плевелите. За да се отървете от вредителите, е нужно просто да поръсите с нея на мястото, на което порастват.

За разчистване. Солта е най-хубавия метод да почистите метала. За задачата намокрете ръцете си, потопете ги в сол и потъркайте нечистото място. Ефектът е повече от незабавен.

Ръжда и петна от Кола. Ръждата от дъното на ютията и петната от кола също могат да бъдат почистени със сол. За задачата мястото се изтърква с памучна забрадка, натопена във влажна сол, след което се избърсва със суха забрадка. Бакърените предмети се почистват със примес от кухненска сол и винен оцет.

Премахва неприятния аромат. За да се отървете от миризмата на застояло, е нужно да поставите пакетче сол в килера, обувките, шкафовете и други.

Почиства зеленчуците. Солта има мощно антимикробно деяние. Поради това точно солената вода се употребява за унищожаване на мръсотията и нитратите от зеленчуците.

 Нитрати

Заздравява зъбите. Смес от малко сол и синапено семе има способността да убива микробите. Получената паста се нанася с масажни придвижвания във венците и зъбите.

Премахва петната.

Има петна, които са сложни за унищожаване, изключително от кожата. За задачата мястото се намокря и върху него се поставя малко сол. Натърква се добре, без да се наранява, след което се отмива. Петната от алено вино също могат да се почистят с кухненска сол. Те се посипват и се оставят да престоят за 24 часа. Солта се изтръсква, а дрехата се изпира.

Предпазва млякото от повреждане. Щипка сол в млякото има невероятната дарба да удължи живота му за много по-дълго от нормално.

Консервира. Сушените зеленчуци, сложени в буркан със суха сол, се резервират за по-дълго.

Дезинфекцира. Най-добрият вид да дезинфекцирате четката си за зъби и тя да стане мека, е да я оставите за 24 часа във вода с добавена лъжичка сол.

Солта има още едно прекомерно забавно свойство. За да накарате съд с вряща течност да изстине по-бързо, то го поставете в различен съд със студена вода с шепа кухненска сол в нея.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР