„Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се

...
„Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се
Коментари Харесай

Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се мине, но всеки преминаващ измамник може да го излъже

„ Българинът не е песимистичен, той постоянно гледа да не се мине, постоянно акцентира какъв брой е остроумен, само че всеки преминаващ лъжец може да го излъже ". Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя " по БТВ политологът проф. Евгений Дайнов. Това, съгласно него, е в основата на сполучливото разпространяване на подправените вести у нас.

Преди седмица една такава беше на път да провокира скандал сред София и Анкара, откакто мнозина повярваха, че турски войски са отказали да изоставен територията на България след обучение. „ На този декор, че ти си демон и по-тарикат от другите, е по-лесно да се вържеш. Колкото по-фрапантна е подправената вест, толкоз по-лесно е да й вярваш, ти си тарикатчето, което знае защо става дума, до момента в който професорите четат дебели книги и не знаят нищо от действителния живот ", изясни той и направи паралел с ужким пресметливия воин на Тодор Колев от „ Господин за един ден ", който в последна сметка пада в клопката.

Политологът уточни, че би трябвало да се обърне изключително внимание на случаите, в които държавното управление също създава подправени вести. „ Целта е жителите да се трансфорат в крепостни селяни. Гражданинът е суверен, който образува властта посредством осведомен избор. Ако бъде комплициран дотам, че да не има вяра на нищо или да има вяра на всичко, той не може да направи осведомен избори и не може да си управлява властта ", акцентира Дайнов и добави, че на всички места ръководещите желаят да нямат мандати, отговорности и ангажимент да се регистрират пред народа си.

„ Виждам непрекъснато, ръководещите по какъв начин легитимират уеб сайтове и издания, които създават подправени вести ", уточни журналистът от „ Капитал " Росен Босев. Той напомни, че европредседателството е било рекламирано „ през искрено жълти уеб сайтове ", в които в единия миг четеш безусловно превратно „ разкрасена " информация, а в другия се разгласява изявление с министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР