Българинът е щедър и предприемчив, ако се съди по отговорите

...
Българинът е щедър и предприемчив, ако се съди по отговорите
Коментари Харесай

Какво бихте направили с 1 лев?

Българинът е великодушен и деятелен, в случай че се съди по отговорите в анкетата „ Какво бихте създали с един лев “, проведена от VIVACOM в границите на една седмица  в две от най-популярните платформи за всеобщи допитвания – Гугъл Forms и Survey Monkey.

Половината от участниците (48%) са дали отговор, че в случай че имаха непотребен лев, биха го дарили на човек в потребност. Близо 20% биха се възползвали от промоцията да си купят таблет за един лев, а едвам десетина % биха си купили нещо за себе си. Една четвърт от участниците са дали личен отговор, друг от посочените в анкетата.

От тях 30 % също биха зарадвали някого в неволя. „ Ще купя кокичета от някоя бабка на пазара, с цел да има и тя 1 лев повече да си купи нещо. “, споделя един от участниците. А различен дава концепция по какъв начин да може да се помогне по-устойчиво единствено с един лев: „ Ще закупя колкото се може повече пластмасови шишета, от които ще взема капачките и ще ги дам в пунктовете за събиране на капачки, които в следствие се трансформират в животоспасяващи апаратури за новородени “. Според родител, дал отговор в анкетата, няма „ нищо по-хубаво от това да видиш щастливите грейнали очички “ на своите деца. Затова би дал и последния си един лев, с цел да ги зарадва. DMS дарителството също е полулярно измежду българите, съгласно отговорите на интервюираните.

Сред участниците в анкетата не са малко и спестовниците. Около 20 % от отворените отговори биха запазили левчето, биха го скрили в касичка или възнамеряват да го прибавят към спестяванията за лятната отмора. 

Предприемчивите участници в анкетата споделят разнообразни хрумвания по какъв начин левчето може да се влага за по-добра възвръщаемост. Няколко от тях се базират на познатата история с ябълката: „ Ще купя ябълки за лев и ще ги измия и продам за два. След това ще купя ябълки за два и ще ги продам за четири ”. Шегаджиите, които се надяват на шанс от богат родственик, също са споделили фантазията си да се трансфорат в богати наследници. „ Ще го запазя и след избрани години ще го продам като скъпа антика “ зарича се един от интервюираните. Други биха си купили акция, въпреки и за лев,  от огромни компании като тази на Илон Мъск. Сред участниците има и такива, които познават добре телеком акциите и биха вложили в устройство за един лев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР