Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица

...
Българинът е готов да отдели до 25 лв. на седмица
Коментари Харесай

Българинът е готов да отдели по 25 лв. на седмица за алкохол

Българинът е подготвен да отдели до 25 лева на седмица за алкохол. Това демонстрира изследване на организация „ Виен Маркет Рисърч ”. Изследването е направено измежду 1036 респондента за втора поредна година.  

„ Нашият народ лекува всичко с ракия – или мажеш, или пиеш. Бълграският потребител използва спиртни питиета наедно с вино и бира ”, изясни в ефира на „ Здравей, България ” Ралица Скорчева, ръководител на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни питиета.

Анасоновите питиета стават все по-популярни спрямо водката и уискито.  Проучването демонстрира още, че все по-често купуваме ракия, вместо да пием домашна. Добър индикатор, е че 64% от младежите на възраст 18-24 споделят, че не употребяват алкохол всеки ден.

Това е обвързвано с желанието на млади българи да водят по-здравословен метод на живот, счита Скорчева. 12% от всички респонденти пият повече от 100 мл. всеки ден. Изборът на напитка се дефинира от това в каква акция сме. Според проучването българите не обичат да пият сами.

tribune.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР