Българинът Димитър Бербатов говори ексклузивно за NOVA след обявяването си

...
Българинът Димитър Бербатов говори ексклузивно за NOVA след обявяването си
Коментари Харесай

Бербо пред NOVA: Върхът ми? Подписът с Ман Юнайтед!

Българинът Димитър Бербатов приказва извънредно за NOVA след оповестяването си за завършек на футболната кариера. Берба призна за какво е решил навръх днешния ден да го стори това, а също по този начин разяснява и бъдещите си проекти във футболната игра.

„ На днешния ден, който е специфичен за мен, пристигна моментът, в който би трябвало да разглася края на професионалната си кариера на футболист. Нямах сили да го призная пред себе си по-рано и в този момент набрах храброст. Сложих край и се надявам да съм отворен към идващите провокации в живота. Футболът ми даде доста, несъмнено ми е лишила някои неща, само че повече ми даде. Има моменти, в които фамилията ти страда за триумфите и неуспехите, като не си вкъщи”, стартира той.

„ Чисто професионално най-емоционалният миг за мен бе подписът с Манчестър Юнайтед. Казах си – Димитре, успяхме. Лично за мен на футболния терен имам доста мигове. Винаги беше особено, защото знаех, че в миналото ще свърши. Благословен бях, че нямах дълги контузии”, продължи Бербо.

„ Не съм мислил какво ще върша след това с футбола. Трябва да си завърша образованието и да имам тапия. След това ще видя накъде ще тръгнем. За мен в този момент е надалеч, само че не и толкоз. Когато отивам да упражнявам с даден тим, през множеството време следя по какъв начин се държат другите момчета. Когато видя нещо такова, ми става хубаво, в случай че имат упоритост за развиване. Понякога изяснявам, а той избира да ме послуша или не. За да стигнем до такава степен, би трябвало да се изуча, да виждам. Дали моделът от чужбина да се приложи тук, само че в този момент не съм се замислял дали работата ми е обвързвана с родния футбол. Ще го реша, когато се усещам подготвен”, продължи Бербо.

„ Стараех се и върших по този начин, че футболът да не бъде отегчителен. Да бъде занимателен, забавен, само че и сериозен, с цел да носи точки и победи. Винаги се стараех да давам най-хубавото от себе си. Винаги тимът бе преди всичко, а това ми оказа помощ и аз да успея”, приключи Димитър Бербатов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР