Българинът Бекир Кадриески беше нападнат и пребит в Струга. Той

...
Българинът Бекир Кадриески беше нападнат и пребит в Струга. Той
Коментари Харесай

Пълна трагедия с пребития Българин в Македония

Българинът Бекир Кадриески беше атакуван и пребит в Струга. Той е ръководител на Сдружение на локални българи в Северна Македония, носеща името „ Шемето “. Нападението се случи измежду бял ден, а мъжът е настанен в болница.

„ Пет индивида са го нападнали в тил, четирима са го държали, единият го е налагал с боксове, по-късно са го повалили на земята и са го ритали. Човекът съумя да ми каже, че се усеща доста зле, едвам диша и повече не можахме да приказваме “, описа Живко Чакръкчиев, съпредседател на сдружението.
-->
Според него това е планувано нахлуване и повода изрично е българското съзнание на сътрудника му.

„ Познавам сътрудника си, той е толкоз деликатен и в никакъв случай не е влизал в свада с никой. Никога не е излъчвал такава експанзия, в никакъв случай не е злоупотребявал с това самоопределяне. Това е акт, който показва само единствено завист, боязън, изтощение поради активността на нашата организация, която печели симпатизанти “, сподели още Живко Чакръкчиев.

По думите му ръководителят на съдружие „ Шемето “ е преследван, притесняван, обичай и задържан от години поради това, че се самоопределя като българин.

Пребитият мъж се намира в болница. При него са брачната половинка и децата му, както и полиция. Българският консул също е дошъл на място, с цел да обясни случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР