Българин успя да внесе хаос на годишната пресконференция на руския

...
Българин успя да внесе хаос на годишната пресконференция на руския
Коментари Харесай

Кой е нашенеца, който прекъсна Путин

Българин съумя да внесе безпорядък на годишната конференция на съветския президент Владимир Путин. Докато бяха дали думата на журналистка от Беларус, той стана и стартира да крещи, че има подарък за него и би трябвало да му го даде. 

" Ние доста ви обичаме в България, Путин, носим ви подарък, с който да засвидетелстваме това ", викаше мъжът на полуруски - полубългарски. Заради настъпилият безпорядък, конференцията беше прекратена. През това време българинът продължи да размахва икона и българското знаме в ръката си. Видимо неприятно сюрпризиран,  Путин се намръщи и изчака редът в залата по време на конференцията да бъде възобновен. 

Въпросният мъж се оказа Атанас Стефанов, който е зам. ръководител на сдружението " Приятели на Русия и православния свят ", а е влезнал на конференцията благодарение на акредитация от " Медия мост ", уредена от журналиста Борис Анзов, написа БЛИЦ.

Това не е първият път, в който Стефанов приковава вниманието върху себе си и фамилията си.
При встъпването в служба на Румен Радев като държавен глава, 9-годишният му му наследник - Александър, се приближи до новия президент, подаде му картина и му прошепна нещо. После гордият татко се появи по медиите и описа, че картината била рисувана особено за Радев по концепция на малчугана, който месеци преди този момент бил в Копривщица, купил си една чинийка на Васил Левски с надписа " Дела са значими, а не думи! " и до момента в който я гледал у дома, решил да подари на генерала специфична картина с Васил Левски. Нещо повече. Когато настъпил този миг, детето доближило Радев и му споделило: " Г-н президент, връчвам ви тази картина на Левски и да следвате заветите му за чиста и свята република! "
Малко по-късно се оказа, че детето е социализирано още от най-ранна възраст. Само на 3 години същият Александър подарил брошура Цар лъв и един древен часовник на тогавшния патриарх Максим.

Баща му - Атанас, също обича камерите. Беше основно настоящо лице на последния русофилски събор на язовир Копринка, а малко преди този момент влезе под светлините на прожекторите на иконочическия конгрес в Санкт Петербург, където не е ясно по чия покана е бил, само че се снима щедро с ръководителя на управителния съвет на Сбербанк Герман Греф, който Стефанов наричаше " най-влиятелният човек на Русия в областта на финансите ". 
Както стана ясно от репортажите, които самичък излъчваше, двамата обсъждали тематики, свързани с стопанската система на Русия и опциите България да възвърне някой от обичайните си пазари там. 

Атанас Стефанов, представящ се като специфичен дипломат на Булпрес, с цел да предава от Санкт Петербург, даже разгласи, че поел отговорност пред банкера да приказва с представители на едрият и междинен бизнес у нас и за опциите за двустранно съдействие.
Подобно неразбиране провокираха и известия от съветски медиии, че заместник-председател на „ Приятели на Русия и православен свят “ Стефанов поканил „ от името на българския народ ” говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова да даде брифинг в България. И то тъкмо в разгара на дипломатическите кавги.

Години наред Путин не ни споменяваше в многочасовите си годишни конференции. След днешната, меко казано куриозна преживелица, тази негова традиция несъмнено ще се затвърди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР