Българин успя да отслабне със 160 килограма за две години.

...
Българин успя да отслабне със 160 килограма за две години.
Коментари Харесай

Българин отслабна със 160 кг за 2 г.

Българин съумя да отслабне със 160 кг за две години. Той се споделя Ангел Ангелов и е на 42 година По специалност е ветеринарен доктор, споделя БТВ.

Най-хубавото на новия ми живот е, че мога да вървя пешком, да се веселя на хубостта, на заобикалящата ни среда и да си свободен, да не е някой да би трябвало непрекъснато да ти оказва помощ в нещо. Ти да си водещият в живота, споделя Ангел.

Животът на един човек със свръхтегло е доста тежък. Да не приказваме това, че самото терзание – даже да отидеш на някого на посетители, хората се чудят къде да те сложат. И ти споделят: умерено, вземи тия два стола, ела, седни нали, всичко е наред, прибавя той.

За 42-годишния ветеринарен доктор на пръв взор елементарните всекидневните действия били същинско изтезание, а изборът на облекла – задача невъзможна. Тези моменти към този момент са в предишното за доктор Ангелов. Едно позвъняване от другар от студентството трансформира живота му.

Няма да не помни, преди 3 години, зимата, когато ми се обади Костадин и ме попита какъв брой кг си. Измерих се тогава на кантара в клиниката, който е до 250 кг и той не ме хвана. Айде, да, не съм бил 300, само че тежах едни 280 кг, споделя Ангел.

Костадин е доцент Костадин Ангелов, шефът на Александровска болница. Той среща Ангел с 33-годишния хирург доктор Константин Гроздев. Д-р Гроздев е бариатричен хирург – този тип хирургия оказва помощ на пациентите със свръхтегло да трансформират живота си.

Няколко са главните правила, които вземат участие в положителните резултати и с помощта на тях те се случват – първият е, че се понижава размерът на стомаха – вместимостта е дребна, пациентите не могат да се хранят в огромни количества. И в действителност главното нещо, което дава интервенцията е, че с изключение на, че понижава размера на стомаха, трансформира цялостния метаболизъм на пациента. Пренарежда се гастро-интестиналния тракт – т.е. пътят на храната обикновено минава от хранопровода в стомаха, в тънките вътрешности по-късно и минава през цялата им дължина. Така вършим интервенцията, че този път е изменен, с което се понижава усвояването на тези субстанции, изясни бариатричният хирург доктор Константин Гроздев.

Вече три години в Клиниката по хирургия на Александровска болница се вършат сходен тип интервенции. Те са помогнали на 50 мъже и дами със свръхтегло. Екипът ни беше позволен да следи и снима една такава намеса. Операцията е безкръвна и трае два часа.

Ангел е седмият подред пациент на младия хирург и най-тежкият подобен. Не единствено поради внушителните си тогава 280 кг.

Ангел ми е по този начин, много на сърцето, и много персонално одобрявам лекуването към него. Общо взето към всички свои пациенти се отнасям персонално, което може би е неточност и много, по този начин, укори имам от сътрудниците, от семейство и от другари, че не трябва чак толкоз персонално и прочувствено да одобрявам нещата, само че с него беше много изключително, защото той е с много съпътстващи болести и много рисков като цяло – на процедура, един пациент със свръх свръх затлъстяване, 280 кг., на който никой до този миг не беше съумял да помогне, със захарен диабет, високо кръвно. Където той отиваше да търси помощ, на всички места му споделяха, че няма смисъл, че той самичък би трябвало да се оправи по някакъв метод. Мерки е вземал, само че с непълен триумф и е стигнал до това положение, съобщи доктор Гроздев

Операцията била през октомври 2017.

И ето го в този момент резултатът – вие го виждате и възприятието е неописуемо на… по какъв начин да кажа, оказал помощ си на човек, на който различен не е съумял да помогне преди този момент, дори като го споделям това нещо, много се вълнувам, показа доктор Гроздев.

Днес животът на Ангел е друг, както му дава обещание доктор Гроздев още при първата им среща.

Той се изуми от положението, до което се бях докарал, след което ми сподели, че в случай че последвам целия проект, който той е направил и който е видял по какъв начин работи, аз ще имам нов живот. Смело мога да кажа, че тогава не му повярвах, мислех, че човек на 40 години, какъв брой по-нов живот може да има, само че в този момент към този момент 2 години, съвсем 2 години, откогато започнах програмата – животът е нов. Д-р Гроздев не пренарежда единствено животи, пренарежда ориси, колкото и самоуверено да звучи това, тъй като аз станах доста по-работоспособен, в този момент съм преносим, ходенето за мен към този момент не е проблем, то е наслаждение, описа Ангел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР