Българин постави рекорд с 90 последователни 360-градусови виражи без прекъсване

...
Българин постави рекорд с 90 последователни 360-градусови виражи без прекъсване
Коментари Харесай

Българин постави рекорд с 90 последователни 360-градусови виражи без прекъсване с ултралек самолет

Българин сложи връх с 90 поредни 360-градусови виражи без спиране с ултралек аероплан и така подобри с двойно повече завъртания досегашния, предаде  NOVA. Неговото име е Николай Калайджиев, водач от военновъздушните ни сили.

В рамките на по-малко от 5 часа Калайджиев направил 888 завъртания със аероплан. Той споделя, че условията на " Гинес " са били водачите да създадат 400 поредни превъртания без спиране, при изискване, че не стопират да се въртят за повече от 5 сек и не трансформират наклона.

Разчетът на нашия пилот е бил на всеки 45 сек да прави по едно завъртане. Времето обаче го притиска и за 4 часа и 31 мин. той съумява да направи 888 360-градусови завъртания без спиране. " Изобщо не ми стана неприятно, усещах се чудесно. Даже желаех да продължа ”, сподели Калайджиев.

Физическата му подготовка е наложителна, само че същинската компликация пред водача е била финансовата. " Реално ние няма по какъв начин да вършим рекорди без поддръжка. А в случай че имаме такава, ще можем да продължим. Така ние слагаме българската авиация на международен връх ”, заяви водачът.

Друг връх, който Николай е подобрил, е за най-вече излитания и кацания в границите на 59 мин. и 31 сек. Той направил 40.

" За мен летенето е метод на живот ”, съобщи Калайджиев. " Благодарен съм на Военновъздушни сили, че ме научиха на тези умения. Аз не го върша за себе си, върша го за цяла България ”, приключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР