Българин показа разликата в цената от връщането на амбалажа -

...
Българин показа разликата в цената от връщането на амбалажа -
Коментари Харесай

Българин показа драстична разликата в цената за амбалаж в магазините у нас и в Германия

Българин сподели разликата в цената от връщането на амбалажа - кенчета и пластмасови бутилки у нас и в Германия, видя  Plovdiv24.bg . От видео, качено във фейсбук се вижда, че той връща много бутилки, поставени в огромна торба на 15 евро.

" Просто за следващ път ни потвърждават, че ние българите сме непотребен материал и би трябвало да работим крепко, с цел да имат спокоен живот на Запад. В България изкупуват амбалаж от алуминиеви кенчета и пвц бутилки за 5 стотинки. В Германия и други европейски страни за 25 евро цент, което в левове е 49 стотинки. Разликата от 44 стотинки не е дребна и веригата магазин Лидл и Кауфланд са.....! ", написа той.

Според коментиращите поста:

" Само, че там ги таксуват ".

" То пък у нас цената на амбалажа да не би да не влиза в цената на стоката. Смешно. Просто там са ги разделили и стоката се продава по-евтино от нашата ".

" Поредният ръсещ ум - в Германия при покупката си плащаш върху цената на рафта същите тези 25 цента, които, в случай че върнеш бутилката, ти дават назад. "

" Такса опаковки няма доста общо с законовата регулация която се употребява в доста европейски страни. И тъкмо заради тази причина Европейски Съюз ни натиска да вкараме и в България подобен модел на обработка на амбалажа. Това, което вършат сега Лидл и компания, е единствено подготовка. Скоро ще има и при нас законова норма и в допълнение ще плащаме амбалаж при покупка. Както са сега да вземем за пример оборотните стъклени бутилки. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР