Българин може да е късметлията, ударил шеметния джакпот от $1,

...
Българин може да е късметлията, ударил шеметния джакпот от $1,
Коментари Харесай

Подозират българин, че е ударил шеметния джакпот в САЩ 


Българин може да е късметлията, блъснал шеметния джакпот от $1, 337 милиарда в Съединени американски щати. Сумата е посочена за втората най-голяма в 20-годишната история на лотарията „ Мегамилиони “.

След тегленето в петък стана ясно, че щастливият билет е закупен в щата Илинойс. Късметлията е познал всички шест цифри – петте бели топки 13, 36, 45, 57, 67 и златната мега топка 14. С това е надминал възможностите 1 към 303 милиона за продобиване на джакпота на играта. Това подсигурява премията от над милиард $. Новият милиардер е взел билета от магазин на бензиностанция в град Дес Плейнс.

Нашенци
Това наведе мнозина на мисълта, че е българин. Причината за това е, че Илинойс е щатът с най-вече родни емигранти. Дес Плейнс пък е измежду обособените българските квартали в Съединени американски щати. Там се намира и едно от неделните ни школа – Малко българско учебно заведение (Little Bulgarian School).

Все още не е ясно кой е притежателят на печелившия билет. Той може и да остане в загадка, защото съгласно законите в Съединени американски щати всеки, който е спечелил над $250 000, не е задължен да афишира името си обществено.

Печалба
Късметлията има период от една година, с цел да потърси облагата си. След като уредниците на
лотарията открият кой е сграбчил джакпота, те ще му дадат два разновидността. Победителят в лотарията може да вземе $780, 5 милиона в брой. След налозите обаче сумата ще намалее, защото облагите от лотарийни игри се одобряват като приход и се заплащат налози. Късметлията може да реши да не взема всичко едновременно. Парите могат да се изплащат годишно в продължение на 29 години. Магазинът, откъдето е платен билетът, също получава паричен бонус от $500 000 за продажбата му.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР