Българи, обвинени в шпионаж в полза на Русия, се изправят пред съда

...
Орлин Русев, 45 г., от Грейт Ярмут, Норфолк; Бизер Джамбазов,
Коментари Харесай

Орлин Русев, 45 г., от Грейт Ярмут, Норфолк; Бизер Джамбазов, 41 г. от Хароу, северозападен Лондон; Катрин Иванова, 31 г., от същия адрес в Хароу; Иван Стоянов, 31 г., от Грийнфорд, западен Лондон; и Ваня Габерова, 29, от Чърчуей, северозападен Лондон, всички се появиха чрез видеовръзка.

Всички те са обвинени в заговор за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или непряко полезна на враг за цел, накърняваща безопасността и интересите на държавата между 30 август 2020 г. и 8 февруари 2023 г.

Обвиняемите говориха само за да потвърдят, че могат да видят и чуят съда, и да посочат имената и датите си на раждане по време на краткото изслушване.

Следващият път те ще се появят в Old Bailey на 13 октомври.

След незаконното нахлуване на Русия в Украйна, ООН все още ли е подходяща за целта?

И петимата бяха арестувани от столичното полицейско управление за борба с тероризма през февруари по Закона за служебната тайна.

Русев, Джамбазов и Иванова бяха обвинени преди това на 11 февруари 2023 г. за притежание на фалшиви документи за самоличност с неправомерни намерения съгласно раздел 4 от Закона за документите за самоличност от 2010 г.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР