Българи и румънци масово почиват на Халкидики, къде е най-лошият

...
Българи и румънци масово почиват на Халкидики, къде е най-лошият
Коментари Харесай

Българи и румънци масово почиват на Халкидики, къде е най-лошият плаж?

Българи и румънци всеобщо почиват на Халкидики, къде е най-лошият плаж? На гръцкия полуостров Халкидики всеобщо почиват българи и румънци, пишат локални медии. Резервации са направени до края на септември.
Над 70% от туристите на Халкидики са от балканските страни.
„ Никога не сме имали толкоз посетители от България и Румъния “, разясняват притежателите на хотели и частни квартири. Те допълват, че на Халкидики няма даже едно свободно легло.

Къмпингите, като по-евтин вид за отмора, също са изцяло заети –  от балкански туристи.

Очаквано, притежателите на таверни също са удовлетворени, че заведенията са цялостни през цялата седмица, а освен за уикенда. Сервитьорите смятат българите за клиенти с добър усет, които ценят качеството на услугата без значение от цената.
Това споделят те пред гръцките медии.
Голяма изненада за островите в Егейско море, които са покрай Турция, са хилядите турски туристи, които идват за отмора най-малко за по една седмица.На островите Лесбос, Хиос и Кос най-многобройни са турските туристи. Само в границите на три дни 27 хиляди турци са пристигнали на почивка  на тези три острова.
Гръцки остров – най-лошата европейска крайбрежна дестинация
Кои са най-хубавите и най-лошите европейски крайбрежни дестинации през 2023 година? Според ранглиста на Which?, Валенсия в Испания заема първото място, а Миконос в Гърция – последното.

Потребителската компания прави изследване измежду 3 500 свои членове, помолени да оценят прекарванията си в 44 крайбрежни градове в Европа.
Дестинациите са оценени по 12 критерия
– градски плаж; първа линия/яхтено пристанище; храни и напитки; настаняване; туристически атракции; привлекателност; пазаруване; развлечения; мир и тишина; безопасност; любезност и съответствие цена/качество.

Испанският пристанищен град Валенсия оглавява класацията с впечатляващ резултат от 91%, оповестява Daily Mail.
Посетителите засипват с похвали плажовете му,
давайки им пет от пет звезди. Това е единствената испанска дестинация в изследването, която получава оптималната оценка на съотношението цена/качество.

Валенсия има пет звезди и в категории качество на туристическите атракции, извършване на покупки, любезност и прелест, като се гордее с не по-малко от четири звезди във всяка от останалите категории.
На второ място с резултат от 88 % са Венеция и Порто.
Първият град е подложен на критика поради високите си цени и тълпите от туристи, получавайки две звезди в категориите съответствие цена-качество и успокоение и тишина. Посетителите въпреки всичко са запленени от „ магическите “ гледки и неповторимата му архитектура.

Венеция е оценен с пет звезди за своята прелест и туристически атракции, които включват известния площад Сан Марко, Двореца на дожите и опцията да обикаляш каналите на града с гондола.
Порто, в това време, е описван като „ изящен “
и е оценен с цели пет звезди за своето яхтено пристанище, дружелюбие и съответствие цена/качество.

Тавира в Алгарве заема третото място с резултат от 87 %. Той може да се похвали със старинни заведения за хранене, сервиращи морска храна, доста бутици и красиви калдъръмени улици.
Описван като „ хубав и недокоснат “, градът получава
пет звезди за яхтеното си пристанище, съотношението цена/качество, приятелското отношение, спокойствието и тишината, както и сигурността.

Той получава четири звезди за своята прелест, качество на туристическите си атракции и храна и питиета, като голям брой респонденти хвалят неговите „ отлични заведения за хранене “.

В противоположния завършек на класацията, Миконос – макар че остава известна дестинация измежду туристите, които се тълпят по плажовете му всяко лято, събира невпечатляващ
общ резултат от 58 %.
Той получава единствено три звезди за крайбрежието, яхтеното си пристанище и дружелюбие, само че пък отбелязва четири в графата прелест. Ообслужването не е на висота на острова, спечелил си репутацията на дом на мамещи клиентите си заведения за хранене.
На второ място в отрицателната ранглиста е
Фуенхирола в Коста дел Сол с резултат от единствено 66 %. Обсаден от многоетажни здания, издигнати на брега на морето, респондентите му даат единствено две звезди за прелест.

Градът, който е единствено на 40 минути път с кола от една от най-високо оценените дестинации в изследването – Естепона, реализира посредствени оценки в множеството от категории, като най-високата му оценка от четири звезди е за сигурност.
Трети изпод нагоре е Портимао в Алгарве
с резултат от едвам 68 %.

Исторически промишлен пристанищен град, прочут с корабостроенето и риболова на сардини, комерсиалните му корени към момента са значително забележими и той означи единствено две звезди за прелест и три звезди за крайбрежие.

Проучването е извършено сред март и април 2023 година Общият резултат се основава на композиция от изцяло задоволство и възможност туристите да предлагат града като ваканционна дестинация.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР