Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да

...
Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да
Коментари Харесай

Нинова към българите: Гласувайте като свободни хора, ще спрем репресиите

Българи, бъдете спокойни и гласувайте без боязън. Никой няма да уволни, никой няма да ви репресира. Гласувайте като свободни българи, с цел да спрем един път вечно порочния модел на ръководство. Този апел насочи към всички гласоподаватели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя и лидерът на евролистата на левицата Елена Йончева бяха тази заран в студиото на БиТиВи.

Бойко Борисов ръководи чрев всяване на боязън, само че и него доста го е боязън, разяснява Нинова. Тя е уверена, че изказванията му, че " приготвят Костинброд 2 ", са точно от боязън, че ще загуби изборите. Това е метод да оправдае загубата на ГЕРБ, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява и обвиняванията на Борисов, че с президента Румен Радев дружно вършат предизборна акция. Имаме доста общи позиции и с президента, и с Иво Христов. Но обвиняванията, че президента се обвързва с Българска социалистическа партия още един път демонстрират боязън, безапелационна бе тя. Няма по какъв начин желанието за господство на закона и за правдивост да е партийно користолюбие, счита водачът на опозицията.

На въпрос дали президентът Радев се меси в правосъдната система с консултациите си за нов основен прокурор, Нинова отговори: Президентът има обвързване по Конституция в процеса на избор на основен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем разумно е той да прави съвещания. Нинова разяснява и предложенията на Българска социалистическа партия за промени в пълномощията на основния прокурор. Вярвам в прокуратурата, само че това не ми пречи да упорствам за налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор.

В модела на ГЕРБ истината се изкривява. Корупцията е държавна политика, а битката с корупцията е опасност за националната сигурност, разказа маниера на ръководство Корнелия Нинова.


Според Елена Йончева България скоро няма да влезе в Шенген, тъй като сама няма да успее да опази границите си.
Нашата граница сега се пази, с помощта на контракта, който има Турция с Брюксел. Но който желае да мине тази граница, я минава, разяснява лидерът на листата на Българска социалистическа партия. Ние сме изпълнили критериите, само че имаме проблеми с корупцията и тях би трябвало да решим, това желае Брюксел, добави Корнелия Нинова.

На въпрос ще се върне ли Българска социалистическа партия в Народното събрание след евроизборите, Нинова съобщи, че това ще реши Националният съвет на партията. Тя е уверена, че предварителни парламентарни избори ще има, тъй като това ръководство се разпада. Целият кабинет е разяден от корупия, за две години имаме девет оставки. Това е самопризнание за неуспех, добави Нинова. Разграбването на България би трябвало да спре, безапелационна бе и Елена Йончева. Тя напомни данни от отчет на Държавния департамент, съгласно които 22% от Брутният вътрешен продукт на България годишно се разграбва от корупционни схеми. Това е голяма сума, която действително може да влезе в българската стопанска система, изясни лидерът на листата на Българска социалистическа партия. Тази сума е три пъти по-голяма от бюджета за здраве, даде образец Йончева. И повтори, че огромният обир в България е посредством огромните инфраструктурни планове. 40% от цената на пътищата се връща назад към властта.
Една победа на Българска социалистическа партия на европейските избори ще значи смяна на обстановката в България. Бъдете спокойни, излизайте гласувайте, никой няма да ви уволнява, никой няма да ви репресира, бъдете свободни българи, бе апелът на Корнелия Нинова към гласоподавателите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР