Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва.

...
Българче се роди на остров Бали, докато вулканът Агунг изригва.
Коментари Харесай

Българче се роди, докато изригва вулкан

Българче се роди на остров Бали, до момента в който вулканът Агунг изригва. До момента 39 наши сънародници са потърсили подпомагане от спешния щаб на Външно министерство. Второ денонощие хиляди туристи остават блокирани на индонезийския остров, откакто летището беше затворено за още 24 часа.

Сънародниците ни в Бали са в сигурност - в хотелите, в които са отседнали, твърдят дипломатите ни, заяви Би Ти Ви. „ С всеки минал ден паниката пораства, безусловно нищо не се знае”, призна Александра Лободова.

„ В четвъртък би трябвало да летим за Бългaрия, единствено че няма да стане - има над 50 000 души общо, които чакат за полети тук. Над 500 полета са анулирани и би трябвало да изчакаме да ни пристигна редът, това е единственият проблем тук сега. В момента на летището има даже оркестър, раздава се храна и вода, само че хората са обезпокоени, тъй като не знаят докога ще продължи това”, съобщи Георги Ковачев.

Георги е на петдесетина километра от вулкана, настанен при другари. „ Даже една добра вест - хората през днешния ден изписаха тяхното дете, роди се бебе на 27 ноември сутринта, тъкмо като изригна вулканът”, добави той. Бебето се споделя Аурора и е на половина българче, на половина индонезийче.

„ Пътувайки с колата към болничното заведение и към този момент в родилното поделение, ни настигна новината, че е изригнал вулканът Агунг. Имахме две вести - това, че имахме внучка и че е изригнал вулканът”, описа Ирена Беневска, баба на бебето и гражданин на остров Бали. От външното ни министерство приканиха да не навлизат в 10-километровата ограничаваща зона към вулкана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР