Балеарските острови в Испания одобриха закон, забраняващ обикалянето по заведения

...
Балеарските острови в Испания одобриха закон, забраняващ обикалянето по заведения
Коментари Харесай

Испания взима драстични мерки срещу алкохолния туризъм

Балеарските острови в Испания утвърдиха закон, забраняващ обикалянето по заведения и пониженията на питиета в избрани часове (т.нар. " happy hours " ) в три известни туристически дестинации - Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса, оповестява БиБиСи.

Драстичната мярка, утвърдена през вчерашния ден, цели да се оправи с така наречен " алкохолен туризъм ".

От районното държавно управление показват, че това е първият сходен закон в Европа.

Ибиса и Майорка от много време притеглят млади английски, немски и ирландски туристи. Мерките са следващият опит от страна на управляващите да сложат завършек на злоупотребата с алкохол на средиземноморските острови. Някои търговци обаче се притесняват, че това ще навреди на дребния бизнес.

Новият закон включва серия от ограничения против алкохолния туризъм, при който посетителите са насърчавани да пият. Преустановява се рекламирането и провеждането на проведени обиколки по заведенията в трите испански курорта. Намаленията на алкохол, машините за алкохол и рекламите на алкохолни питиета се не разрешават. Магазините, продаващи спиртни питиета, пък са задължени да затварят от 21.30 ч. до 8.00 ч.

Новите регулации не разрешават и така наречен " балконинг " - скачането от хотелските тераси, главно в басейни.

При определяне на нарушавания ще бъдат налагани санкции до 600 000 евро или обектите ще бъдат затваряни за период до 3 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР