Балансът в живота винаги е бил формулата за здраве и

...
Балансът в живота винаги е бил формулата за здраве и
Коментари Харесай

Връзката между психичното здраве и рака при жените

Балансът в живота постоянно е бил формулата за здраве и резистентност, а някои даже считат, че е и формула за благополучие. Връзката сред психологичното положение на дамите и тяхното репродуктивно здраве беше потвърдена при проучване на 4 милиона дами. В това огромно изследване на Каролинския университет в Швеция сподели, че дамите с психични заболявания са изложени на по-голям риск от насърчаване на рак на маточната шийка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Една от аргументите за направената връзка с психологичното здраве и маточната шийка е, че пациентките вървят по-рядко на профилактични прегледи. Изследваните пациентки са родени сред 1940 година и 1995 година

През 2020 година Световната здравна организация разгласи световна тактика за елиминиране на рака на маточната шийка и по този начин стана ясно, че главно предизвикателство за постигането на тази цел е съществуването на неравнопоставеност в здравните грижи за дамите.

Обръща се внимание и на други рискови фактори като тютюнопушене, банкет на хормонални противозачатъчни и заболявания, излъчени по сексуален път. Според проучването, има високорискова група пациентки, които имат потребност от изключително внимание, само че те постоянно са лекувани от заболявания, чиито признаци са сходни на хормонален дисбаланс или Постановление на Министерски съвет, поради което се пропуща психологичното здраве като главен фактор за развиването на рак на шийката на матката.

Резултатите са оповестени в " Лансет Пъблик Хелт ".

А знаете ли, че менталният детокс е един от методите за възстановяване на психологичния баланс?



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР