Баладжи Сринивасан, бивш главен технологичен директор на Coinbase и ангел

...
Баладжи Сринивасан, бивш главен технологичен директор на Coinbase и ангел
Коментари Харесай

Настъпва ли крахът на долара?

Баладжи Сринивасан, някогашен основен софтуерен шеф на Coinbase и ангел вложител, счита, че държавното управление на Съединени американски щати ще обезцени американския $ както в никакъв случай до момента.

Той разгласява в Twitter до своите 895,200 почитатели, че Съединени американски щати са изправени по едно и също време пред и финансова рецесия. Сринивасан допусна, че всичко – от банките и комерсиалните недвижими парцели до сините щати – е и че има земетресения към застраховането.

Той показа, че съгласно него печатането на пари ще бъде в исторически мащаб и че ще има надлежно предпочитание за излизане от печатането.

Засегната застрахователна промишленост

Според Сринивасан застрахователите имат държавни облигации, обезценени на фона на поредицата от покачвания на лихвените проценти, издадени от Федералния запас през последната година, сходно на банките.

Облигациите са измежду активи на застрахователите, с които те се разплащат с клиентите си. Неотдавнашните покачвания на лихвените проценти обаче направиха тези активи по-малко сигурни, а портфейлите на застрахователите се състоят най-вече от облигации.

Сринивасан добави, че рецесиите ще накарат хората да се научат да не се доверяват на страната, защото Съединени американски щати сега са изправени пред фиатна рецесия.

Последната прогноза на Сринивасан за Биткойн

Миналия месец Сринивасан направи смела прогноза , заявявайки, че BTC наподобява подготвен да експлодира до $1 милиона за по-малко от 90 дни оттогава. Той счита, че активът е по-добра опция от обичайна банкова система, която сега е изправена пред срив.


НЕ ИЗПУСКАЙ: 


Експерт предизвестява, че американският $ губи силата си

Американският $ е най-силната валута в света от Втората международна война насам, само че икономическият специалист Джон Карни предизвести, че скоро може да загуби силата си.

По време на присъединяване си в предаването Карни изясни, че слабата оценка на $ може да бъде за решаващото въздействие на Съединени американски щати на международната сцена.

Той съобщи , че след Втората международна война Съединени американски щати са били най-голямата стопанска система в света. През 70-те години на предишния век международното банкиране се ориентира към $. С разпадането на Съветския съюз светът попадна под господството на щатския $. Сега обаче това се трансформира, защото Китай и Русия започнаха да построяват различен валутен блок.

Усилията на Китай за освобождение от тиранията на $

Коментарите на Карни идват в отговор на продължаващите старания на Китай да се откаже от $. Китай стартира стратегически да отстранява $ от бизнес връзките си по време на нахлуването на Русия в Крим. Близо 3% от аварийните портфолиа сега са под формата на в китайски юан, съгласно водещия на Уил Кейн.

През последните две десетилетия щатският $ загуби 12 процентни пункта от пазарния си дял, спадайки от 71% на 59%, по данни на Международния валутен фонд.

Възможност за реализация на алтернативата на Китай

Карни не има вяра, че юанът е опасност в дълготраен проект или че в миналото ще се трансформира в преобладаваща международна валута. Той твърди, че китайската комунистическа система не е задоволително отворена. За разлика от нея американската система е доста отворена и другите страни могат да се доверят, че аварийна им валута не се манипулира.



Алтернативни валутни блокове

Карни счита, че Европа, най-близките съдружници на Съединени американски щати и Япония ще продължат взаимоотношенията си с $. Също по този начин саудитците и множеството петролни страни ще желаят да останат в близки връзки с $. Въпреки това той счита, че ще се появят различни блокове, каквито светът от дълго време не е виждал.

Намаляващ търговски недостиг с Китай

Карни твърди още, че дейното понижаване на комерсиалния недостиг на Съединени американски щати с Китай ще бъде от изгода за националната стопанска система и ще поддържа силата на $. Тъй като Съединени американски щати се пробват да понижат този търговски недостиг, Китай естествено ще разполага с по-малко долари, което значи, че те би трябвало да преминат към система, която не е основана на $. Това от своя страна ще бъде от изгода и за Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР