Бактериални и гъбични токсини, свързани с белодробни заболявания, могат да

...
Бактериални и гъбични токсини, свързани с белодробни заболявания, могат да
Коментари Харесай

Откриха токсини, причиняващи белодробни заболявания, в някои електронни цигари

Бактериални и гъбични отрови, свързани с белодробни болести, могат да заразят известните електронни цигарени артикули, заяви в. "Дейли мейл ", цитирайки учени от Харвардския университет.

Американските експерти изследвали 75 е-цигари от десетте най-продавани в Съединени американски щати марки и в 27% от тях разкрили отрови от болестотворни организми.

При 81% от е-цигарите е намерено веществото глюкан, което се съдържа в множеството гъбички. Глюканът се съдържал в никотиновите е-цигари и тези с ментол. Излагането на отрови предизвиква здравни проблеми като астма, увреждане на белите дробове и възпаления, споделят учените.

Ендотоксинът се създава от грам-негативната бактерия, която има плътна външна стена и е мощно резистентна към антибиотици. Той бил открит най-много в е-цигарите с плодов усет. Памучните детайли на е-цигарите също могат да бъдат евентуален източник на болест.

"Ендотоксинът от грам-негативната бактерия и гъбичният глюкан предизвикват остро и хронично увреждане на дихателните пътища. Наличието на тези отрови в е-цигарените артикули усилва възходящото безпокойство за щета върху здравето ", съобщи ръководителят на проучването проф. Дейвид Крисчани.

Проф. Мартин Маккий от Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина означи, че е-цигарите не би трябвало да бъдат рекламирани като метод за отричане от пушенето, без да се знае за провалите, които нанася върху здравето поглъщането на никотин и на овкусители.

"Въз основа на наличните доказателства има задоволително учредения за съществени опасения ", увери Маккий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР