Баклава с патладжан, шоколадови бонбони с ракия, близалки с билки,

...
Баклава с патладжан, шоколадови бонбони с ракия, близалки с билки,
Коментари Харесай

Студент измисли палави близалки


Баклава с патладжан, шоколадови бонбони с ракия, близалки с билки, които са афродизиак, лютеница с ягоди, бяха единствено част от изобретателните вкусотии, които демонстрираха в сряда студенти от Института по кулинарни изкуства към Висшето учебно заведение по мениджмънт (ВУМ) във Варна.

Уникалното ревю Food Innovation Exhibition е част от техния на практика изпит за довеждане докрай на образованието им. Освен лични новаторски артикули, младежите би трябвало да впечатлят изпитващите и с концепциите си за реализацията им на пазара.

В оценяването им вземат участие началник Хю Бутен, шеф на Института, доцент Мая Иванова, началник на катедра „ Туризъм “ в образователното заведение, ас. Ирина Петкова, програмен шеф на стратегия в стратегическия научен сътрудник на ВУМ Cardiff Metropolitan University. В оценяването вземат участие външни експерти от кулинарния бранш.

Нашата национална напитка е ракията, само че няма бонбони с нея, описа за Българска телеграфна агенция основателят на новаторския шоколадов артикул " Българско сърце " Мариян Радославов.

Той употребява за двата си типа бонбони гроздова и кайсиева ракия. В тях има и стафиди, сушени кайсии и карамел. Радославов посочи, че прави всичко на ръка и заради тази причина счита да предлага продуктите си посредством онлайн магазин.

Владислав Коротков от Казахстан се показа с близалки, с резултата на афродизиак. Разкри, че в тях има мурсалски чай, лавандула и други български билки. Има резултат от използването им, с усмивка описа Коротков и добави, че продуктът му е здравословен и по тази причина може да се предлага с изключение на в биомагазини, и в аптеките.

Имран Мустафа, която е родом от Силистра, показа два типа саралия – с шоколад и патладжан, и с моркови. Рецептата за обичайния турски сладкиш е изменена, даже корите са направени по друг метод, уточни младата кулинарка. Разказа, че майсторлъка си е наследила от фамилията й. Мечтата ѝ е да отвори сладкарница в родния си град, където да предлага продуктите си.

С веган кисело мляко от царевица се показа Киара Мартинова. По думите ѝ продуктите са подобаващи за вегетарианци и вегани, в тях няма глутен или добавена захар. Тя възнамерява да предлага " киселото мляко ", в което в действителност няма мляко, само че пък е допълнено с бъз или малини, в биомагазините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР