Багдад. Не по-малко от 12 души са загинали по време

...
Багдад. Не по-малко от 12 души са загинали по време
Коментари Харесай

РИА Новости: Съобщава се за 12 загинали и 650 ранени на протестите в Ирак

Багдад. Не по-малко от 12 души са починали по време на безредиците в Ирак, а броят на потърпевшите е достигнал 650, оповестява локалната организация Shafaq, като се базира на Върховната комисия по правата на индивида, предава РИА Новости .
„ В хода на митингите са починали 11 стачкуващи и един чиновник на службите за сигурност, ранени са 650 души, в това число 87 служителя на реда “, цитира организацията ръководителя на комисията Али ал Баяти.
Според неговата информация са арестувани 122 души, множеството от които са пуснати на независимост.
По-рано министър председателят на Ирак Абд ал Махди съобщи, че по отношение на митингите вкарва комендантски час в столицата Багдад от пет часа сутринта в четвъртък до второ разпореждане. Подобна мярка е въведена и в редица други провинции.
Протестите започнаха във вторник в Багдад, двама души бяха убити, а над 200 бяха ранени.В сряда стачкуващи се събраха освен в столицата, само че и няколко други провинции - Зи-Кар, Васит, Наджаф, Дивания и Бабил. Протестиращите изискват възстановяване на изискванията на живот, решение на проблемите в региона на опазването на здравето, образованието и пазара на труда и битката с корупцията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР