Бъди себе си навярно е е една от най-често срещаните

...
Бъди себе си навярно е е една от най-често срещаните
Коментари Харесай

Как да бъдем себе си

Бъди себе си вероятно е е една от най-често срещаните изречения, когато става въпрос за човешка душeвност и държание. Но в действителност какво значи този израз? Какво в действителност е да бъдеш себе си и толкоз елементарно ли е, колкото наподобява? Може би. Ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да го извършите сполучливо. Само следвайте долните стъпки към достоверния ви АЗ.

Разберете кой сте

- Опознайте се. Оскар Уайлд има една остроумна фраза: " Бъдете себе си, всички останали функции към този момент са раздадени. " Това в действителност е резюме на истината. Но не можете да бъдете себе си, без да опознаете, разберете и приемете себе си. Това би трябвало да е вашият първи приоритет. Отделете време, с цел да проучите какво цените в живота и да помислите какво ви прави това, което сте. Като част от това, помислете за живота си и изборите, които вършиме. Опитайте се да разберете какво харесвате и какво не желаете да вършиме и действайте съгласно това. Проучването на правилото на тестът и грешката оказва помощ повече, в сравнение с си мислите;

- Не се вторачвайте в предишното, като не си позволявате да се развивате. Един от най-нездравословните подходи да останете правилни на себе си е да вземете решение кой сте, подбуден от избран интервал в предишното и по-късно до края на живота си да се пробвате да бъдете този човек, вместо да бъдете този, който желаете и да израствате. Простете минали неточности и дейности, с които не се гордеете изключително. Всеки крайъгълен камък или стадий в живота ни е главен съставен елемент на израстването на самоувереността, прочувственото здраве и почтеността;

- Никога не спирайте да търсите мощните си страни. С течение на времето те могат да се трансформират тъкмо като визията ви за себе си, само че в никакъв случай не спирайте да насочвате и пренасочвате вниманието си към тях. Те съответно балансират вашите дефекти и са причина да не се сравнявате с другите.

Сравнението води до неодобрение и възмущение. Човек, изпълнен с възмущение, не може да се концентрира върху себе си, тъй като по това време искаш да бъдеш някой друг;

- Отпуснете се. Спрете да проигравате най-лошите сюжети, изключително в обществени обстановки. Ами в случай че падна пред всички, в случай че се изложа? Научете се да се смеете на себе си, когато това се случи внезапно. Превърнете го в занимателна история, която да споделите с другите. Това ще покаже, че не сте идеални и в това време ще ви накара да се почувствате по-спокойни. Способността да се смеете на себе си и да не се вземате прекомерно на съществено е привлекателно качество, което притегля другите хора към вас.

Как да останете себе си в връзките си с другите

Бъдете почтени и открити

 Да бъдем себе си

Ако се срамувате или не сте сигурни в някой аспект от себе си и желаете да скриете тази част от себе си, без значение дали е физическа или прочувствена, би трябвало да се примирите с това и да се научите да трансформирате вашите по този начин наречени странности в черти на личността или просто да признаете своите недостатъци. Опитайте тактиката да признавате несъвършенствата си по време на полемики с някого.

Не се сравнявайте с другите

Ако продължаваш да се стремиш да бъдеш нещо, което не си, в никакъв случай няма да бъдеш благополучен. Сравняването с другите може да ви накара да се почувствате непълноценни до известна степен. Като се сравнявате с другите, вие ставате доминирани от техния облик и намалявате цената си въз основа на мираж. Това е безполезна активност, която носи единствено щета.

Спрете да се тревожите за това по какъв начин хората ви възприемат

Някои те харесват, други не. Съответно ще се отнасят с вас или добре, или зле. Почти невероятно е да бъдете себе си, в случай че непрекъснато се питате: „ Мислят ли ме за занимателен? Мисли ли, че съм пълен? Мислят ли ме за малоумен? Достатъчно добър/умен/популярен ли съм, с цел да бъда част от тяхната група? За да бъдете себе си, би трябвало да се откажете от тази угриженост и просто да действате естествено, ръководени единствено от вашите съображения за другите, а не от тяхното усещане за вас.

Спрете да угаждате на всички

Постоянното предпочитание за обич и почитание от другите в последна сметка е изцяло безсмислено занятие, което може да навреди на личностното ви развиване и самочувствие. И най-важното, слушайте вътрешния си глас и вярата в себе си и в случай че ви липсва, започнете да я развивате.

Обградете се с положителни хора

Не подценявайте какво се случва с вас, в случай че сте изправени пред отрицателен обществен напън или тормоз. По-лесно е да се противопоставите на това, в случай че го разпознаете като напън и изградите рационална отбрана. Да се ​​обградите с доверени другари и хора, които споделят вашите вярвания и възгледи за живота, е добър метод да отслабите въздействието на враждебните хора.

Научете разликата сред плашещи, саркастични, язвителни забележки и градивна рецензия. Последната ще се концентрира върху действителни неточности, които може да не сте забелязали, само че би трябвало да бъдат поправени.

В този случай, да вземем за пример, родители, наставници, учители, треньори и други сходни могат да ви кажат какво би трябвало да смилате и да размишлявате върху личното си движение, с цел да се подобрите и да станете по-добри.

Разликата е, че тяхната рецензия има за цел да ви помогне, вие би трябвало да се учите от градивната рецензия.

Изградете своята неповторима персона

 Как да съм себе си

Отнасяйте се към себе си по този начин, както бихте се отнасяли към най-хубавия си другар. Подарете си същото благо, грижовно и почтително отношение, което проявявате към хората, на които държите.

Развийте и изразете своята характерност

Независимо дали става въпрос за вашето възприятие за жанр или за метода ви на тирада, в случай че нормалните ви дейности надвишават общоприетото и в това време дават позитивни резултати - гордейте се с това. Бъдете характерност, не следвайте тълпата.

Научете се да поддържате връзка добре

Колкото по-добре можете да се изразявате, толкоз по-лесно е за хората, които ви харесват подобен, какъвто сте, да ви намерят, а останалите да стоят настрани.

Не бъдете несправедливи към себе си

Избягвайте да бъдете несправедливи към себе си, не се укорявайте, че не сте на върха в дадена област. Бъдете реалисти в сравненията си и гледайте на хората като на източник на ентусиазъм и мотивация, а не като на метод да омаловажавате заслугите и цената си.

Следвайте личния си жанр

Много е мъчно да се откроите, само че се стремете да не се адаптирате към мнението на другите, даже в случай че нормално не се държите по този начин - това значи да бъдете себе си. Приемете се подобен, какъвто сте. Да си друг е прелестно и това притегля хората. Не позволявайте на никого да ви промени!

Понякога нещата вървят като по часовник, от време на време не. Хората може да издигнат ненадейно вежди и даже да ви се смеят, когато се чувствате в действителност в стихията си, само че в последна сметка, откакто съумеете да свиете плещи и да кажете „ Хей, това съм аз “ и продължите, хората ще стартират да ви почитат за това и вие ще започнете да се почитате.

Стъпете крепко на краката си

 Как да бъдем себе си

Научете се по какъв начин да отстоявате себе си. Когато някой ви досажда, наранява, наскърбява, за какво му позволявате да го прави? Кой му е дал разрешение? Може би вие? Ако имате проблеми, знайте, че някъде има доста прелестни, разбиращи хора, подготвени да ви оказват помощ. Ако не можете да се справите самичък, не се срамувайте да потърсите помощ.

Вижте още:

- Техниката на Луиз Хей - Одобрявам себе си;

- Как да бъдем най-хубавата версия на себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР