Бъдете внимателни при разходките си на Гребната база, алармират от

...
Бъдете внимателни при разходките си на Гребната база, алармират от
Коментари Харесай

13 инцидента на Гребната база само за 20 дни

Бъдете деликатни при разходките си на Гребната база, сигнализират от община Пловдив. 13 души са паднали по нехайство в ледените води на канала за интервал от 20 дни, заяви за " Фокус " шефът на Оперативна програма „ Общинска защита ” инж. Димитър Палашев.

Само за последните три седмици са станали няколко рискови случая на Гребната база с падение и рухване на хора в студените води ", сподели още Палашев. 13 души са били избавени с помощта на бързата интервенция на общинска защита или притекли се на помощ жители. За благополучие всички потърпевши са се разминали единствено с леко измръзване и нерешителност.

„ Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и посетители на града, че би трябвало да бъдат деликатни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си вършат рискови селфита на ръба на чашата на водното оборудване, нито да се разхождат в рискова непосредственост до водата “, прикани Димитър Палашев. Той описа и за случаите, които са станали единствено през този месец.

На 5 декември в региона на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобяд, се подхлъзват и падат във водата и още веднъж са избавени от чиновниците на общината. Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, тъкмо против трибуните. Граждани и дежурният охранител още веднъж съумяват да предотвратят удавяне.

На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, с цел да я избавя, само че заради ниските температури и двамата не съумяват да доплуват до брега. Дежурният охранител от „ Общинска защита “ ги изважда като им оказва помощ с пояс и въже.

На идващия ден към 13:45 ч. момче и момиче с куче падат във водата и още веднъж са извадени с пояс и въже от общинските охранители и жители.

Три случая има и на 15 декември. Към 15 часа жена пада във водата, само че бързо бива извадена от брачна половинка й. Половин час по-късно юноша на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и още веднъж е изваден от защитата. Към 16:30 ч. група от трима студенти се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата. Той още веднъж е избавен, с помощта на бързата интервенция на приятелите си и дежурния охранител.

Последният случай е от 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са избавени, с помощта на чиновници на „ Общинска защита “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР