Бъдещият водач на евролистата на БСП Елена Йончева сезира Конституционния

...
Бъдещият водач на евролистата на БСП Елена Йончева сезира Конституционния
Коментари Харесай

Елена Йончева иска Конституционният съд да защити журналистите

Бъдещият лидер на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева сезира Конституционния съд за измененията в Закона за персоналните данни . Йончева ги дефинира като рискови промени, създаващи условия за цензура в българската публицистика.

Въпреки всичко българската публицистика остава главният поръчител за свободата и демокрацията в България . Това разяснява Елена Йончева пред публицисти преди да влезе в Конституционния съд.
 От АЕЖ желаят президентът да наложи несъгласие върху Закона за персоналните данни
От АЕЖ желаят президентът да наложи несъгласие върху Закона за персоналните данни

Законово се постанова цензура, стимулират се от интернационалната репортерска асоциация

Наред с това тя разгласи, че Цветан Цветанов е купил " първокласен апартамент на скандално ниски цени ". Йончева напомни и последния документ на Европейска комисия, в който се показва, че 2/3 от скандалните покупко-продажби на видни политици у нас не се проверяват .

Припомняме, при започване на февруари месеци президентът Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Закона за отбрана на персоналните данни . Той оспори признатите критерии, по които публицисти, учени и писатели са задължени да потвърждават, че употребяват персонални данни правомерно. Тогава президентът дефинира текстовете като свръхрегулация, ограничаваща свободата на изложение . Мнозинството в залата на Народното събрание обаче отхвърли неговите причини.

Поставяме въпроса и припомняме, че Цветанов стана прочут като политика с шестте жилището, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

По думите му инцидентно или не тогавашният началник на Национална агенция за приходите стана народен представител от ГЕРБ. Днес (вчера - б.р.) е станало ясно, че Цветанов е притежател на апартамент в една от най-скъпите здания в България, платен със заменки , като е приспадната сумата от 1 милион лв..

Социалистите упорстват КПКОНПИ и органите да проверяват договорката . Божанков добави, че приканват премиера Борисов, който съобщи, че няма да търпи даже подозрения за корупция, да се огледа към себе си, където се вършат покупко-продажби и заменки и да вземе уверено ограничения против това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР