Бъдещите седмокласници ще трябва да се подготвят върху произведенията на

...
Бъдещите седмокласници ще трябва да се подготвят върху произведенията на
Коментари Харесай

Какви учебни промени очакват бъдещите седмокласници 

Бъдещите седмокласници ще би трябвало да се приготвят върху творбите на спомагателен създател за идния изпит – Добри Чинтулов, който влиза в конспекта с творбите " Стани, стани, левент балкански " и " Вятър ечи, балкан стене ".

По български и математика учениците ще би трябвало да се готвят върху изучаваното от целия прогимназиален стадий - пети, шести и седми клас.
Снимка: bTV
Изключение се прави за литературата – през 2019 година творби ще са единствено от VII клас, през 2020 година ще се включи и VI. клас, а през 2021 година - и V. клас.

От просветното министерство разясниха и датите за национално външно оценяване. Те ще са в средата на юни. Според управлението даже и да има промени, те ще са минимални.
Снимка: bTV
Последните новости още веднъж разгневиха някои родители. Според тях е допустимо 2 януари да бъде разгласен за почивен, за сметка на един ден от междусрочната почивка.

А удължаването на образователната година с две седмици, съгласно МОН, следва към този момент написаните правила. „ Нормативната разпоредба изисква националните външни оценения да се организират не по-рано от 2 седмици преди привършване на образователната година”, споделя Евгения Костадинова от дирекция " Съдържание на предучилищно и учебно обучение "
Снимка: bTV
Вторият наложителен изпит от Националното външно оценяване – математика, също ще претърпи корекции: тестовите задания с избираем отговор ще са с една повече – 17, а дилемите с цялостно изложение и аргументиране, се усилват от 2 на 3. Задачите с къс отговор понижават от 6 на 5.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР