Бъдещето на въглищните централи на България е ясно и то

...
Бъдещето на въглищните централи на България е ясно и то
Коментари Харесай

Петкова ще брани въглищните централи докрай

Бъдещето на въглищните централи на България е ясно и то е обезпечено, поради значимостта им за енергийната система на страната. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, като уточни, че и решението на Народното събрание от тази седмица е в поддръжка на напъните на държавното управление.

В Коментар за тези централи предвид на " зелената договорка " на Еврокомисията, Теменужка Петкова бе безапелационна, че тези централи си остават базови за енергийната система на България. " Енергийната тактика се дефинира от Народното събрание и се извършва от Министерския съвет - Народното събрание доста ясно на 31 януари изрази своята позиция. Темата за въглищните централи е доста значима и доста мъчителна в българската енергийна система, те са базови, над 40% от електрическата сила обезпечават, а през зимата - над 60% ", акцентира Теменужка Петкова в изявление за предаването " Беновска пита " по Канал 3.

" Смея да настоявам, че взетото с единогласие решение на Народното събрание, ние, като държавно управление, ще пазиме тези централи и да ги отстояваме пред Еврокомисията. За нашите въглищни централи съществува опция да минат на природен газ, само че и той отделя излъчвания. Така че когато се приказва за задачите на Европа за нулеви излъчвания до 2050 година, би трябвало да си създадем своите цели и разбори, с цел да реализираме задачите и на Европа ", посочи енергийният министър.

Тя увери, че държавното управление ясно е декларирало позицията си по този въпрос: " Според еврорегламентите до края на 2019 трябваше да са окончателните разновидности " климат-енергетика ". Ние ясно сме показали, че въглищните централи ще са съществени мощности до 2030 година с небосвод до 2050 година Ще работим в тази посока, хората би трябвало да са спокойни и за работните си места ", акцентира Теменужка Петкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР