Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за

...
Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за
Коментари Харесай

България обеща непоколебима подкрепа за Украйна колкото е необходимо

Бъдещето на свободния либерален свят е невероятно без свободата за украинския народ . Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред участниците в Европейската конференция на ръководителите на парламенти в Дъблин.

Той увери, че страната ни ще поддържа Украйна и народа ѝ в битката им за независимост, суверенитет и европейско бъдеще колкото е належащо.

По негови думи парламентите на европейските страни би трябвало всекидневно да насочат посланието, че застрашената орис на всеки украинец е застрашена орис за целия либерален и свободен свят.

Желязков уточни, че огромният въпрос е по какъв начин освен да възстановим разрушенията, само че и да помогнем на украинския народ да преодолее чувството за недостиг на бъдеще. Той посочи, че парламентите имат механизми да дават своя принос за това - с нови и още по-резултатни законодателни решения, политики и начинания.

Председателят на Народно събрание посочи, че България е поредна в непоколебимата си поддръжка за Украйна. Той означи, че страната ни е предоставила филантропична и друга помощ за Украйна, като продължава оказването на помощ за цялостното възобновяване на украинската енергийна инфраструктура. Желязков регистрира, че е подписан и българският парламент е решил да стартира договаряния за
 Снимка 635754
Източник:

Според него би трябвало да се удвоят напъните за гарантиране на продоволствена сигурност и възобновяване на сериозната инфраструктура, за обезпечаване на заслон и обучение за хората, бягащи от Украйна, за разширение на специфичните стратегии в поддръжка на децата, в това число на тези, които са били принудително депортирани и отнети от фамилиите си.

Желязков се срещна и с ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. Той увери и него, че България ще продължи да поддържа украинския народ в битката му за независимост, суверенитет и европейско бъдеще.

Пример за това било признатото през вчерашния ден от Народното събрание решение за даване на

От своя страна ръководителят на украинския парламент благодари на страната ни за поредната и навременна поддръжка, която оказва на украинския народ.

Предоставянето на филантропична, техническа и военна помощ, включително и решението на българския парламент от през вчерашния ден, показва волята на България да остане солидарна с украинския народ, акцентира той.
 Снимка 635756
Източник:

Отделно, Желязков се срещна и с ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Тини Кокс.

Двамата разискаха провокациите пред свободния и либерален свят след съветската експанзия против Украйна и ролята на националните парламенти за търсене на благоприятни условия за дълготраен мир в района и за възобновяване на страната.

Без интернационално съдействие, в това число сред националните парламенти, това огромно и комплицирано предизвикателство в региона на сигурността не може да бъде преодоляно, безапелационен бе Желязков.

На собствен ред Тини Кокс означи, че Парламентарната асамблея на Съвета на Европа има предпочитание да ускори разговора с парламентите на страните от Съюза за насърчаване на по-голяма резистентност против световните закани. Той уточни, че България е предан член на Европейски Съюз и мощен съдружник в НАТО. Председателят на ПАСЕ открои и водещата роля на страната на Балканите, както и в Централна и Източна Европа.
 Снимка 635755
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР