Бъдещето на StabilityAI, някога смятана за една от най-обещаващите стартиращи

...
Бъдещето на StabilityAI, някога смятана за една от най-обещаващите стартиращи
Коментари Харесай

Хаотичното напускане на шефа на StabilityAI поражда съмнения относно бъдещето на стартъпите

Бъдещето на StabilityAI, в миналото считана за една от най-обещаващите започващи компании с изкуствен интелект в света, беше сложено под подозрение след безредното овакантяване на нейния създател и опасения, че ще се бори да стане печеливша.

Emad Mostaque подаде оставка предходната седмица като основен изпълнителен шеф на основаната в Лондон група зад Stable Diffusion, AI модел, който може да основава изображения посредством елементарни писмени инструкции, като приложението му е изтеглено повече от 150 милиона пъти.

>

Тригодишната компания беше оценена на 1 милиарда $ през август 2022 година след кръг от финансиране от 101 млн. $, управителен от водещите софтуерни вложители в Съединени американски щати Coatue и Lightspeed Venture Partners. Сделката го сложи в авангарда на генеративната AI гражданска война дружно с групи като OpenAI и Inflection.

Mostaque, математик с обучение в Оксфордския университет, който постоянно е описван като „ визионер “ от тези, които са работили с него, сподели, че напуща Stability...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР