Бъдещето е свързано с изкуствения интелект. Това как той ще

...
Бъдещето е свързано с изкуствения интелект. Това как той ще
Коментари Харесай

Microsoft България: Изкуственият интелект няма да закрие работни места

Бъдещето е обвързвано с изкуствения разсъдък. Това по какъв начин той ще прогресира, в какви области и какви решения ще даде на човечеството доста зависи от вложенията и от осъзнаването на цената на крайните решения, които ще бъдат получени. Това сподели Калин Димчев, шеф на Microsoft България, в предаването „ Бизнес среща “ с водещ Таня Кръстева.

Димчев означи, че изкуственият разсъдък не е нещо, предстоящо в бъдещето, а в действителност изгодите от него към този момент са забележими в доста сфери.

„ Ако приказваме чисто житейски – изкуственият разсъдък към този момент ни оказва помощ да бъдем по-ефективни, да имаме повече персонално време “.

„ На по-високо ниво изкуственият разсъдък може да докара до изобретение на лекове за доста заболявания, както и да усъвършенства редица процеси “, уточни още Димчев.

Според госта няма заплаха изкуственият разсъдък да отнеме работни места, по-скоро той ще отвори доста нови порти и ще предложи нови благоприятни условия. „ Това дали дадени специалности ще съществуват в един миг като цяло зависи от еволюционното развиване на стопанската система, на обществото и неговите потребности “, добави гостът.

„ Виждаме, че новото потомство има напълно друго схващане за работата. Трябва да разберем по какъв начин то ще бъде част от работната среда – какви действия ще са забавни за неговите представители и по какъв начин те ще желаят да ги правят “, разяснява специалистът.

„ Със сигурност даването на платформа, която може да задоволи потребностите на другите генерации е цел освен на софтуерните компании, само че и на всички браншове, които се сблъскват с дефицит на работна ръка “.

По думите на Димчев осъзнатостта, че динамичността в съвсем всички промишлености е голяма, в това число и в цифровия свят, е основна, с цел да бъдат фирмите сполучливи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР